Izvor: eKapija | Utorak, 19.03.2019.| 09:23
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Premijerno u Ženevi - Volkswagen predstavio crossover model T-Roc R

(Foto: YouTube.com)
Na Međunarodnom salonu automobila u Ženevi, koji je završen 17. marta, marka Volkswagen s modelom T-Roc R predstavlja novi vrhunski crossover model za seriju koja je uspješno uvedena 2017. godine, saopšteno je na sajtu Volkswagena za BiH.

Krajem 2017. godine Volkswagen je proširio svoju gamu novorazvijenim crossover-om kompaktne klase - modelom T-Roc. Odlikuje se upečatljivim dimenzijama izvana i visokom funkcionalnošću unutra. Uz to, sa svestranim stilom koji spaja suverenost SUV-a i dinamiku kompaktnog hatchback modela, T-Roc je podjednako vješt u urbanim sredinama, kao i na ostalim putevima.

Skladan koncept T-Roca impresionirao je brojne kupce, pa je od novembra 2017. godine, kada je uveden na tržište, prodato već 200.000 primjeraka širom svijeta.

Novi T-Roc R, naglašenog sportskog karaktera, razvila je i testirala firma Volkswagen R, između ostalog i na legendarnom Nirburgringu, a u razvoju vozila su učestvovali i svjetski WRX prvak Petter Solberg i Volkswagen-ov fabrički vozač Benjamin Leuchter.

Volkswagen R je kćerka firma Volkswagena AG, a slovo R od prvog modela, Golfa R32, simbolizuje trke (engleski racing) i usku povezanost s motosportom.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.