NavMenu

Konzorcij RINA Consulting i ENOVA pružiće podršku Luci Brčkoj da posluje na komercijalnoj osnovi

Izvor: swot.ba Ponedjeljak, 03.07.2023. 14:10
Komentari
Podeli
(Foto: Vlada Brčko distrikta)
Konzorcij koji čine RINA Consulting i ENOVA iz Sarajeva pobijedio je tenderu čiji je cij pružanje usluga koje trebaju pomoći Javnom preduzeću Luka Brčko u izgradnji njegovih kapaciteta i institucionalnoj izgradnji kako bi mu se omogućilo poslovanje na komercijalnoj osnovi.

Vrijednost ugovora na tenderu koji je objavila Evropska banka za obnovu i razvoj je 210.360 EUR, izvještava Indikator.ba.

Ugovor podrazumijeva institucionalni razvoj, uspostavu upravljačkog informacijskog sistema, postavljanje metodologije izračuna tarifa i finansijsko upravljanje, strateški razvoj i poslovno planiranje, poboljšanje operativnih performansi, te povećanje kapaciteta za upravljanje imovinom.

Sve ovo uključivaće i relevantnu komponentu obuke za osoblje firme. Planirani datum završetka ugovora je 13. maj 2024. godine.

Luka Brčko proteklih dana pustila je u rad savremeni sistem automatske naplate parkinga kod graničnog prelaza Brčko-Gunja, koji će korisnicima obezbijediti bolju i kvalitetniju uslugu.

– Ovaj sistem naplate parkinga podrazumijeva 24-satnu uslugu i nadzor putničkih automobila te smo samim tim unaprijedili korištenje ovog parkinga i oslobodili radnu snagu koja će sada raditi na regulaciji nadzora ulaza i izlaza iz samog kruga brčanske Luke - kazao je tom prilikom zamjenik direktora Luke Emir Pitić.

On je naglasio kako će sva ostala vozila u carinskom prometu biti upućivana direktno u krug Luke na carinski terminal, te će cjelokupni put od carine do Luke biti osiguran video nadzorom i fizičko-tehničkim osiguranjem.

On je rekao da sukcesivno stižu dijelovi nove lučke dizalice nosivosti 27 tona i da je do sada stiglo pola od 18 kamiona koji prevoze dijelove za dizalicu, koja bi trebala, 30 dana po pristizanju posljednjeg kamiona, biti postavljena.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.