NavMenu

Kako napreduju radovi na Sektoru 6 obilaznice oko Beograda - Snimak azerbejdžanske kompanije Azvirt (VIDEO)

Izvor: eKapija Srijeda, 17.05.2023. 07:31
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Val Thoermer/shutterstock.com)Ilustracija
Azerbejdžanska kompanija Azvirt objavila je snimak radova na Sektoru 6 obilaznice oko Beograda. Reč je o delu koji obuhvata deonicu od tunela Straževica do petlje Bubanj Potok.

Nedavno je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić njavio da bi saobraćaj na ovom delu trebalo da bude pušten od juna ove godine.

- Danas asfaltiramo drugi sloj u desnoj cevi tunela Beli potok čija je dužina 360 metara. Sledeće nedelje asfaltiramo levu cev ovog tunela. Opremanje tunela je već počelo, a naredne nedelje već postavljamo rasvetu. Za dve nedelje završićemo asfaltiranje ispred ulaznog i izlaznog portala tunela i spojićemo ih sa već urađenih 9,6 kilometara auto-puta od tunela Straževica do petlje Bubanj potok - napisao je Vesić na Fejsbuku.

Naveo je da će ovaj deo obilaznice biće pušten za saobraćaj u junu ove godine.

- Tako ćemo rasteretiti most i petlju Gazela preko koje svakog dana pređe skoro 130.000 automobila i 1.351 vozilo javnog prevoza u kojima se preveze svakog dana više od 200.000 ljudi i 7.171 lako teretno vozilo - naveo je ministar.


- Sektor 6 obilaznice oko Beograda bi trebalo da bude gotov do kraja sledeće godine a nadamo se da ćemo u narednih nekoliko meseci moći da pustimo šest kilometara zaključno sa tunelom Straževica - izjavio je tada Momirović.

Resorno ministarstvo ovaj projekat realizuje u saradnji sa JP Putevi Srbije, kineskom kompanijom Power Construction Corporation of China Ltd i azerbejdžanskom kompanijom Azvirt.

Pogledajte u videu kako napreduju radovi na Sektoru 6 Obilaznice oko Beograda.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro, Turizam, sport, kultura, Zdravstvo

Nutricionistkinja Novaka Đokovića o tome šta treba jesti prije, a šta poslije treninga

Ishrana na bazi namirnica biljnog porekla sve je popularnija među sportistima. Zagovara je i nutricionistkinja Nevena Veselinović, koja stoji iza koncepta Veganluk i, između ostalih, savjetuje Novaka Đokovića. 
Teniser se 2010. odrekao glutena, mliječnih proizvoda i rafinisanog šećera, a smanjio je i unos crvenog mesa. Danas konzumira isključivo hranu biljnog porekla, pa se tako na njegovom meniju nalazi puno voća, žitarice,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.