NavMenu

Kompaniji Jaćimović dodijeljena koncesija za strelište na Rakovačkim barama - Dalja ulaganja zavise od trase banjalučke obilaznice

Izvor: Capital Četvrtak, 16.03.2023. 11:15
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: viicha/shutterstock.com)Ilustracija
Banjalučka kompanija Jaćimović dobila je koncesiju za korištenje strelišta Rakovačke bare u naselju Drakulić za sportsko-komercijalno streljaštvo i streličarstvo.

Koncesija je dodijeljena na 30 godina, a Jaćimović se mora obavezati na uredno plaćanje koncesione naknade, a prije zaključenja ugovora je dužan da uplati 24.405 KM.

- Visina koncesione naknade za pravo korišćenja predmeta koncesije iznosi 3,5 odsto od godišnjih prihoda ostvarenih obavljanjem koncesione djelatnosti - navodi se u rješenju Vlade Republike Srpske.

Zamjenik direktora firme Jaćimović Srđan Jaćimović kaže da će realizacija ove koncesije zavisiti od planova vezanih za obilaznicu oko Banjaluke, a o kojoj se sve više priča u javnosti.

- Pojavila se informacija o građenju obilaznice, s tim da tačna trasa još nije utvrđena. Prema nekim starim planovima ona bi mogla da prolazi neposredno pored parcele u Rakovačkim barama. Ako bi morali napuštati taj objekat, nema smisla da investiramo. Dok se to ne razjasni, ne možemo ništa konkretnije reći - kazao je on.


Inače, u javnom pozivu za dodjelu koncesije stajalo je da procijenjena vrijednost investicije iznosi 813.508 KM.

Strelište se prostire na nepunih 14.000 kvadrata zemljišta koje je u svojini Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Kompanija Jaćimović poznata je po trgovinama sportske opreme, opreme za lov i oružja. Počeli su kao kao prodavnica naoružanja i municije, a kasnije su asportiman proširili i sa sportskom opremom. Sjedište preduzeća je u banjalučkom naselju Lauš, gdje se nalazi i veliki prodajni centar otvoren 2007. godine.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Građevina

Lidl počeo gradnju još jednog prodajnog objekta u BiH

Njemački lanac trgovina Lidl počeo je s gradnjom još jednog objekta u Bosni i Hercegovini – i to u Mostaru, piše BiznisInfo.ba. Ovo pokazuje da Lidl ubrzava proces izgradnje objekata i ulaska na naše tržište. Već je u izgradnju niz objekata u nekoliko bh. gradova, ali i distributivnog centra u Lepenici kod Sarajeva. Objekat u Mostaru trebao bi biti završen od 15. novembra ove godine. Izvođač radova je firme Herc Gradnja iz Bileće.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.