NavMenu

Meta ukida još 10.000 radnih mjesta

Izvor: Beta Srijeda, 15.03.2023. 14:58
Komentari
Podeli
(Foto: Twitter/screenshot/Meta)
Meta, matična kompanija društvenih mreža Fejsbuk i Instagram, ukinuće ove godine još 10.000 radnih mesta, posle prvog talasa od 11.000 otpuštanja početkom novembra, najavio je izvršni direktor te grupe, Mark Zakerberg.

- Ovo će biti teško i nema načina da se zaobiđe. To znači da se opraštamo od talentovanih i strastvenih kolega koji su bili deo našeg uspeha - rekao je Zakerberg i dodao da je odluka bila teška ali i neophodna.

Spisak radnih mesta koja će biti ukinuta biće saopšten krajem aprila, a restrukturiranje će biti obavljeno do kraja godine. Biće smanjen broj članova u timu za menadžment ljudskih resursa, prenele su agencije AFP i AP.

Na kraju ta dva talasa ukidanja radnih mesta, Meta će smanjiti svoju radnu snagu za 24%, što je nagla promjena za tu grupu koja tokom gotovo 20 godina postojanja nikada nije pokretala plan socijalne podrške.

- Od Mete želimo da napravimo bolju tehnološku kompaniju i da poboljšamo naše finansijske performanse u teškim uslovima da bismo mogli da ostvarimo svoju dugoročnu viziju - rekao je Zakerberg.

Grupa je već najavila zamrzavanje zapošljavanja do kraja marta 2023. godine.

Prihodi Mete su se prošle godine smanjili za jedan odsto, na 116,6 mlrd USD.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.