NavMenu

TikTok planira da izgradi dva data centra za skladištenje podataka evropskih korisnika

Izvor: Telegraf biznis Srijeda, 08.03.2023. 07:47
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay / konkarampelas)Ilustracija
Rukovodioci TikTok-a izvlače "Projekat djetelina", šarmantnu ofanzivu, koja ima za cilj da ubjedi evropske političare da aplikacija za dijeljenje videa štiti korisničke podatke na kontinentu prenosi Wall Street Journal.

Prva stanica je bio London. Izvori upoznati u slučaj rekli su za WJT da su rukovodioci TikTok-a u ponedjeljak obavjestili političke savjetnike i druge kreatore politike o njihovom planu za obezbjeđivanje podataka evropskih korisnika.

Naziv plana upućuje na dobro poznati simbol Irske, gdje TikTok planira da izgradi dva data centra za skladištenje podataka evropskih korisnika.

Neki učesnici TikTok brifinga u Velikoj Britaniji rekli su da cijene napore kompanije da pokaže transparentnost, ali su i dalje skeptični u pogledu sposobnosti TikTok-a da odbije nalog kineske vlade.

Portparol kompanije rekao je u ponedjeljak da će TikTok uskoro objaviti detalje o "vodećim" mjerama bezbijednosti podataka koje planira da primjeni u Evropi.

Rekli su da će kompanija takođe angažovati evropsku kompaniju treće strane da nezavisno nadgleda TikTok evropske operacije kako bi se zaštitio od neovlašćenog prenosa podataka, dok će Oracle Corp. pratiti promjene u svom sistemu video preporuka.

Ovaj projekat sličan je onom koji su rukovodioci predstavili američkoj strani i nosi naziv "Projekat Teksas", u cilju smanjivanja tenzija u Kongresu koji nakon zabrane aplikacije na telefonima državnih službenika razmatra i zabranu za sve Amerikance.

Podsjetimo, Evropska unija, Kanada i Amerika zabranile su upotrebu kineske aplikacije na telefonima vladinih radnika u strahu od špijunaže. Za sada se Velika Britanija i Australija, koje su bliski saveznici SAD, nisu priključile ovom ograničenju.

Rukovodioci TikTok-a obećali su Vašingtonu da američki podaci neće biti čuvani na TikTok-ovim sopstvenim serverima, već na serverima Oracle-a sa sjedištem u Ostinu, Teksas.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Finansije, Zdravstvo

Ne nazire se završetak garaže UKC-a u Banjaluci - Blokiran račun izvođača radova, Vlada im duguje 3,5 mil KM

Poslovni računi firme Marković invest R.M. iz Laktaša, koja kod Univerzitetsko-kliničkog centra u Banjaluci gradi garažu vrijednu 42 mil KM, blokirani su, potvrđeno je portalu Capital u ovom preduzeću. U ovom preduzeću su Capitalu rekli da je glavni razlog za blokadu dug koji prema njima ima Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS, a koje uveliko kasni sa svojim obavezama. Naime, kako je rečeno Capitalu, na današnji dan nije im

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.