NavMenu

Na sajmu digitalne trgovine u Kini ugovoreni poslovi vrijedni više od 5 mlrd USD

Izvor: Beta Četvrtak, 15.12.2022. 07:37
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Geralt)Ilustracija
Na upravo završenom Globalnom sajmu digitalne trgovine održanom u istočnoj kineskoj provinciji Džeđijang, postignuti su preliminarni ugovori vrijedni ukupno 37,4 milijarde juana (oko 5,37 mlrd USD), saopštila je pokrajinska privredna komora.

Prvi Globalni sajam digitalne trgovine na temu "Povezivanje digitalne trgovine sa svijetom" održan je od nedelje do jučeu Hangdžouu, glavnom gradu Džeđijanga. Kosponzorisali su ga vlada provincije Džeđijang i Ministarstvo trgovine, prenosi Sinhua.

Četvorodnevni događaj okupio je više od 800 vodećih kompanija iz Kine i inostranstva, a prikazano je 315 novih digitalnih proizvoda. Tokom sajma potpisano je ukupno 89 velikih projekata u oblasti internet plusa, novih materijala i industrije života i zdravlja, uz dogovoreno oko 110 milijardi juana ukupnih investicija, saopštila je pokrajinska privredna komora na današnjoj konferenciji za novinare.


Vladini zvaničnici, naučnici i gostujući izlagači iz više od 50 zemalja i regiona prisustvovali su događaju kako bi razgovarali o vrućim temama u globalnoj digitalnoj trgovini, unaprijedili saradnju i ubrzali otvaranje digitalne ekonomije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Građevina

Lidl počeo gradnju još jednog prodajnog objekta u BiH

Njemački lanac trgovina Lidl počeo je s gradnjom još jednog objekta u Bosni i Hercegovini – i to u Mostaru, piše BiznisInfo.ba. Ovo pokazuje da Lidl ubrzava proces izgradnje objekata i ulaska na naše tržište. Već je u izgradnju niz objekata u nekoliko bh. gradova, ali i distributivnog centra u Lepenici kod Sarajeva. Objekat u Mostaru trebao bi biti završen od 15. novembra ove godine. Izvođač radova je firme Herc Gradnja iz Bileće.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.