NavMenu

U Vlasotincu otvoren novi pogon autodijelova njemačke kompanije Gruner

Izvor: Novosti/ Beta Srijeda, 26.10.2022. 08:09
Komentari
Podeli
Nemačka kompanija Gruner u Vlasotincu je otvorila novi pogon, u kome je posao dobilo još 200 radnika. Kompanija proizvodi dijelove za mnoge renomirane firme u automobilskoj industriji, a jedan je od najvećih proizvođača energetskih releja za strujomere. Gruner u Vlasotincu već četiri godine proizvodi 100.000 releja mesečno, prenosi Beta.

Na 4.500 m2 novog poslovnog prostora smještena je moderna tehnologija za proizvodnju dijelova, od plastike i metala, kao i alata za ovdašnju proizvodnju, ali i svjetsko tržište.

- Ova kompanija uložila je 3,5 mil EUR za novi pogon, a tu su i plate, koliko novca se potroši u okolnim prodavnicama, koliko novca ostaje opštini. Posebno sam srećan što sam video mnogo dece, koji su izašli iz srednje škole. Ja mislim da je to velika stvar za našu zemlju - rekao je predsednik Aleksandar Vučić, koj je otvorio pogon, prenose Novosti.

Priča Grunera u Srbiji počela je 2007. godine, rekao je Martin Šprajcer, generalni direktor kompanije. Istakao je je da je novu investiiju podržala i Vlada Srbije sa 2,2 mil EUR direktnih subvencija, čiji je najveći udio iskorišćen za izgradnju proizvodnog pogona i nabavku opreme i mašina, piše Beta.

- Danas smo uložili 23,7 mil EUR u Gruner u Srbiji. Globalno zapošljavamo 1.500 stotina ljudi. Srbija će biti naša vodeća fabrika, kada pričamo o proizvodnoj tehnologiji. Ključ ovog uspjeha su ljudi, uložili smo u dualno obrazovanje u saradnji sa Tehničkom školom u Vlasotincu - rekao je, prenele su Novosti.

Aleksandar Vučić je kazao da će Tehnička škola postati jedan od četiri velika trening centara za Srbiju, odakle će se osposobljavati radnici za mnoge fabrike u zemlji.

Gruner je postojeće proizvodne kapacitete proširio sa 7.000 m2 na 11.500 m2, a trenutno ima ukupno 750 zaposlenih. Otvaranjem svog četvrtog pogona Gruner obeležava 15 godina rada u Vlasotincu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.