NavMenu

Izabrano pobjedničko rješenje arhitektonskog konkursa za sportsku halu na Cetinju (FOTO)

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 24.10.2022. 21:14
Komentari
Podeli
(Foto: Prijestonica Cetinje/Facebook)
Rad pod šifrom SDC2022, iza koga stoji BIRO 81000 iz Podgorice, pobjednik je konkursa za idejno arhitektonsko rješenje za sportsku halu na Cetinju, odlučio je međunarodni žiri.

Autori projekta su Ivan Jovićević i Dušan Đurović, sa saradnicima Denisom Tahirovićem, Teodorom Bjelić, Ksenijom Gomilanović i Oliverom Mirković, dok su saradnici na konstrukcijama bili Ivan Živković i Mladen Muhadinović.

Kako je saopšteno na sajtu Prijestonice Cetinje, nakon završetka konkursa i objave rang liste, slijedi priprema i raspisivanje tendera po principu "projektuj i izgradi", nakon čega i početak radova na izgradnji sportske hale na Cetinju, koja bi trebalo da započne naredne godine.

(Foto: Prijestonica Cetinje/Facebook)
Na drugom i trećem mjestu rang liste našli su se radovi pod šiframa BVN6164, odnosno MON0389, a pored ovih radova stručni žiri je odabrao još četiri rada sa konkursa koje će Prijestonica Cetinje otkupiti. Na konkursu je pristiglo ukupno 15 radova.

Drugorangirani rad na Međunarodnom javnom konkursu je rad internacionalnog tima autora koji čine Mirko Popović, Žaklina Nježić i Zoltan Schrammel, a saradnica na konstrukcijama je Jelena Vilotijević.

(Foto: Prijestonica Cetinje/Facebook)
Autori trećeplasiranog rada su Hristijan Ivanovski, Viktorija Bogdanova i Aleksandar Smijanoski iz Skoplja, sa saradnicima Blagojem Dimitrieskim i Martinom Shterjovom.

Prijestonica Cetinje je raspisala Međunarodni javni konkurs za idejno arhitektonsko rješenje za sportsku halu na Cetinju, na osnovu ranije donešene odluke Skupštine Prijestonice Cetinje kojom je precizirana lokacija, gabariti i drugi kriterijumi za izgradnju nove sportske hale.


Fotogalerija
Sportska hala na Cetinju
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro, Turizam, sport, kultura, Zdravstvo

Nutricionistkinja Novaka Đokovića o tome šta treba jesti prije, a šta poslije treninga

Ishrana na bazi namirnica biljnog porekla sve je popularnija među sportistima. Zagovara je i nutricionistkinja Nevena Veselinović, koja stoji iza koncepta Veganluk i, između ostalih, savjetuje Novaka Đokovića. 
Teniser se 2010. odrekao glutena, mliječnih proizvoda i rafinisanog šećera, a smanjio je i unos crvenog mesa. Danas konzumira isključivo hranu biljnog porekla, pa se tako na njegovom meniju nalazi puno voća, žitarice,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.