NavMenu

Korak bliže ka pravoj zelenoj oazi - Počela je izgradnja Faze 2 Vrtova Ceraka

Izvor: eKapija Petak, 11.11.2022. 09:02
Komentari
Podeli
Pogled iz Ulice kneza VišeslavaPogled iz Ulice kneza Višeslava
U neposrednoj blizini Košutnjaka nakon nepunih godinu dana izgradnje postali su vidljivi konačni obrisi prve od četiri faze Vrtova Ceraka, jedinstvenog stambeno-poslovnog kompleksa zatvorenog tipa i prvog takve vrste u ovom delu grada.

Svoju punu visinu dosegli su objekti iz prve faze u kojima se već uveliko izvode unutrašnji radovi, a počela je i izgradnje Faze 2 ovog projekta iza kojeg stoji kompanija Finvest sa partnerima.

Možda najbolji pokazatelj uspešnosti ovog projekta jeste činjenica da su svi stanovi iz prve faze izgradnje već pronašli svoje buduće vlasnike što samo znači da su u potpunosti prepoznate osnovne ideje autora projekta, arhitekata Milana Vujovića i Aleksandra Šavikina, projektnog biroa Dalmak, kao i Tijane Radovanović, autorke projekta pejzažne arhitekture i idejne kreatorke vrtova i svih zelenih površina po kojima je ovaj stambeno-poslovni kompleks i dobio ime.

Stambeno-poslovni kompleks zatvorenog tipaStambeno-poslovni kompleks zatvorenog tipa

Prema rečima Tatjane Andrejić direktorke prodaje u kompaniji Finvest, zapaženo interesovanje i zabeleženi fantastični prodajni rezultati pokazuju da su brojni benefiti projekta Vrtovi Ceraka naišli na razumevanje onih koji su u potrazi za svojim novim domom. Idealni balans između tempa savremenog života i dodira sa prirodom, kao i fantastična povezanost ovog dela grada sa ključnim saobraćajnicama odlike su koje su pre svega važne mladim porodicama koje i čine značajan procenat kupaca i interesenata.

Prednosti budućeg stambeno-poslovnog kompleksa zaista su brojne.

Priroda na dohvat ruke

Unutrašnje dvorište dostupno samo stanarima kompleksaUnutrašnje dvorište dostupno samo stanarima kompleksa

Neposredna blizina Košutnjaka i brojnih sportsko-rekreativnih sadržaja predstavlja snažnu podršku aktivnom životnom stilu, dok će 6.000 kvadrata unutar kompleksa prekrivenih zelenim površinama kreirati jedinstvenu oazu u kojoj će budući stanari svih uzrasta uvek pronaći preko potrebno utočište. Pri tom, svaka biljna vrsta u okviru kompleksa pažljivo je birana, pa će Vrtove krasiti samo one koje ne izazivaju alergijske reakcije.

Brižljivo odabranu selekciju čine mirisni četinari i lišćarska stabla koja svakoj sezoni daju nove, živopisne boje, dok sve to upotpunjuju različite ukrasne žbunaste vrste i trave, koje celokupnom prostoru daruju dodatnu dozu svežine.

Sastavni deo parternog uređenja takođe je teretana na otvorenom, kao i igralište za mališane koje će stanari Vrtova moći ekskluzivno da koriste.

Igralište za najmlađe stanareIgralište za najmlađe stanare

- Zeleni obruč kreiran je oko celog kompleksa, sa ciljem stvaranja jedinstvene celine kojom dominira umirujuće zelenilo koje ne samo da poziva stanare i njihove posetioce na druženje uz igru, rekreaciju i relaksaciju, već i štiti ceo kompleks od vetrova, gradske buke i prašine - navodi Tijana Radovanović, autor projekta pejzažne arhitekture.

Aktivan život u okviru kompleksaAktivan život u okviru kompleksa

Jedna od prepoznatljivih odlika Vrtova Ceraka svakako su i jedinstvene krovne terase koje će predstavljati ekskluzivan kutak za uživanje u zalascima sunca i nesmetanom pogledu ka Avali, Šumadiji, Košutnjaku i panorami koja seže čak do Fruške gore.

Veoma bitna odlika ove lokacije jeste i nadmorska visina od 200 metara, a što je za čitavih 125m više u odnosu na gradsko jezgro i Novi Beograd. Ova visinska razlika utiče na efikasnije provetravanje lokacije, a što će budućim stanarima Vrtova Ceraka omogućiti viši kvalitet vazduha.

Krovne terase za nezaboravne zalaske suncaKrovne terase za nezaboravne zalaske sunca


Idealan spoj komfora i bezbrižnosti

Pri odabiru materijala za gradnju kompleksa posebna pažnja posvećena je ne samo kvalitetu, već i ekologiji. Na taj način će žitelji Vrtova Ceraka dobiti najbolji mogući kvalitet, uz poštovanje svih principa moderne gradnje kojom se postižu značajna poboljšanja energetske efikasnosti i vodi računa o čovekovoj okolini.

Predviđeno je da Vrtovi Ceraka ispunjavaju stroge kriterijume koje će objekte unutar kompleksa svrstati u visokorangirani energetski razred B. Pri tom, pojedinačno merenje utrošene toplotne energije u stanovima vršiće se pomoću kalorimetra što će omogućiti efikasniju kontrolu potrošnje i troškova grejanja.

Pogled sa spoljne stranePogled sa spoljne strane

U cilju postizanja visokog nivoa komfora, stanovi unutar Vrtova Ceraka projektovani su tako da svojim stanarima pružaju "velikodušan" i udobno sređen prostor sa velikim prozorskim otvorima i osunčanim terasama koje omogućavaju mnogo svetla.

Takođe, posebna pažnja usmerena je na umanjenje buke, pa se zidovi između stanova zidaju "fonoblokovima" , dok se u slojevima podova stanova ugrađuju specijalni materijali za umanjenje "udarne buke".

Istovremeno, ideja kompleksa je da budućim stanarima što je moguće više olakša život u ovom modernom zdanju. Tako će većinu svojih svakodnevnih obaveza stanari moći da završe u okviru samog kompleksa, imajući u vidu da je poslovni deo Vrtova Ceraka pozicioniran u prizemnom delu objekta. Kompleks broji 30 lokala različitih površina, sa posebnim spoljnim pristupom. Sve ovo pogoduje ne samo budućim stanarima, već i vlasnicima i zakupcima poslovnog prostora za širok spektar delatnosti.

Unutrašnje igralište za najmlađeUnutrašnje igralište za najmlađe

Posebna pažnja posvećena je i bezbednosti što omogućava taj preko potrebni osećaj sigurnosti, ali i dodatni komfor stanarima Vrtova. Svaki stanar će u kompleks ulaziti pomoću kartice, a svaki objekat će dodatno imati i sigurnosne mere poput video nadzora, ali i fizičkog obezbeđenja.

Još jedna prednost ovog kompleksa jeste i blizina ključnih saobraćajnica. Pored Bulevara patrijarha Pavla, koji će nakon rekonstrukcije omogućavati brzu konekciju do Mosta na Adi i Unutrašnjeg magistralnog prstena, tu je i lak pristup mreži najvažnijih auto-puteva u zemlji, obzirom da je obilaznica oko Beograda na svega pet minuta udaljenosti od kompleksa. Takođe, u budućnosti će se u blizini Vrtova nalaziti i metro stanica koja će budućim stanarima omogućiti kvalitetnu i brzu vezu sa centralnim gradskim opštinama, kao i drugim delovima Beograda.

Zahvaljujući svom autentičnom arhitektonsko-urbanističkom rešenju stambeno-poslovni kompleks Vrtovi Ceraka predstavlja svojevrsni ideal savremenog načina življenja koji je u neraskidivoj i kontinuiranoj vezi sa prirodom. Takođe, svojim monolitnim dizajnom, svedenom formom i pažljivo kreiranim sadržajem Vrtovi Ceraka se nenametljivo uklapaju i proširuju duh naselja Cerak-Vinogradi prvog beogradskog stambenog kompleksa i jednog od samo tri u Evropi koje je proglašeno za kulturno dobro.


Finvest – inovativnost i iskustvo u službi kvaliteta

Iza projekta Vrtovi Ceraka stoji Finvest sa partnerima. U pitanju je domaća investiciona kompanija koja je za više od 15 godina poslovanja ostvarila značajne reference u izgradnji visokokvalitetnih stambenih objekata u Beogradu.

Kompanija Finvest zadužena je za obavljanje svih aktivnosti, počev od izrade analize opravdanosti ulaganja, pripreme biznis plana, preko marketinga, prodaje i izgradnje, pa sve do isporuke nekretnina krajnjim kupcima i postprodaje.

Pri tom, implementacija najmodernijih softverskih rešenja i alata tokom celokupnog trajanja ciklusa upravljanja projektom u značajnoj meri doprinosi efikasnosti i kvalitetu izvedenih radova. Jedan od tih alata koji pravi značajnu razliku svakako je i Building Information Modeling (BIM) - softversko rešenje koje inženjerima Finvesta omogućava najviši stepen kontrole u realizaciji projekta što maksimalno povećava kvalitet svih radova uz poštovanje predviđenih rokova izgradnje. Upotrebom BIM softvera takođe se omogućava i potpuna kontrola budžeta gradnje što takođe utiče na projektovanu dinamiku radova.

Najmodernija softverska rešenja za veću efikasnost i kvalitetNajmodernija softverska rešenja za veću efikasnost i kvalitet

Pri svemu ovome integritet i visoki etički standardi su osim profesionalizma i stručnih kompetencija, temelji na kojima kompanija gradi svoju reputaciju i na kojima bazira dalji rast poslovanja.

"Private Equity Real Estate" je biznis model koji Finvest pionirski uspešno primenjuje na već nekoliko projekata. Potencijali tog modela, reputacija Finvest-a i kompetencije njegovih stručnjaka omogućavaju mu da stremi ka čelnim pozicijama investicionog menadžmenta u regionu.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro, Turizam, sport, kultura, Zdravstvo

Nutricionistkinja Novaka Đokovića o tome šta treba jesti prije, a šta poslije treninga

Ishrana na bazi namirnica biljnog porekla sve je popularnija među sportistima. Zagovara je i nutricionistkinja Nevena Veselinović, koja stoji iza koncepta Veganluk i, između ostalih, savjetuje Novaka Đokovića. 
Teniser se 2010. odrekao glutena, mliječnih proizvoda i rafinisanog šećera, a smanjio je i unos crvenog mesa. Danas konzumira isključivo hranu biljnog porekla, pa se tako na njegovom meniju nalazi puno voća, žitarice,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.