NavMenu

Izgradnja petlje Stanari-Derventa unaprijediće privredni razvoj - Tender za izradu dokumentacije u oktobru

Izvor: Glas Srpske Petak, 30.09.2022. 08:55
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shimon Bar/shutterstock.com)Ilustracija
Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Nedeljko Ćorić izjavio je juče da će se izgradnjom petlje koja će spajati opštinu Stanare i grad Derventu sa auto-putem 9. januar unaprijediti privredni razvoj ovog kraja i da će u oktobru biti raspisan tender za izradu projektno-tehničke dokumentacije.

Istakavši značaj izgradnje ove petlje, Ćorić je naveo da će Ministarstvo i država finansirati još pet kilometara pristupnih saobraćajnica sa obje strane.

Ćorić je nakon predstavljanja idejnog rješenja projekta izgradnje saobraćajne petlje naveo da će u narednoj godini u preduzeću Autoputevi Srpske biti planirana sredstva za izgradnju ove petlje.

- Prema mojim dosadašnjim iskustvima, ovakav projekat se može završiti za nekih 12 mjeseci - rekao je Ćorić.

On je dodao da to neće samo omogućiti bolju komunikaciju i podići bezbjednost saobraćaja, već će ovi krajevi imati mogućnost da se razvijaju.

Koordinator projekta izgradnje petlje Davor Vučković rekao je da očekuje da će radovi početi iduće godine i da je većim dijelom završena eksproprijacija.

On je potvrdio da će u kratkom roku biti raspisan tender.


Gradonačelnik Dervente Milorad Simić istakao je važnost izgradnje petlje za ovo područje, te zahvalio Vladi Republike Srpske, menadžmentu Autoputeva na ovom poduhvatu.

- Derventi treba brza saobraćajnica i na tome radimo intenzivno, imamo i određene saglasnostima, a to je velika petlja u Podnovlju - rekao je Simić.

Načelnik opštine Stanari Radojica Ćelić rekao je da će im izgradnja petlje mnogo značiti, da će biti pojačan promet, te unaprijeđena privreda, izgradnjom industrijske zone u mjestu Jelanjska u ovoj opštini.

Idejno rješenje projekta izgradnje petlje predstavljeno je u graničnom pojasu sela Jelanjska i Osinja.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

13.05.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Otvaranje petog javnog poziva Interreg Euro-MED programa 18. juna

S ciljem adekvatne pripreme potencijalnih aplikanata, Zajednički sekretarijat Interreg Euro-MED programa objavio je projektne zadatke za peti javni poziv, koji se fokusira na strateške teritorije. Poziv će biti otvoren od 18. juna do 26. septembra 2024. godine, do 13 sati, a sastojat će se od dvije aplikacijske faze. Zvanični informativni dan će biti održan uživo i online 11.6.2024. godine u Valletti, Republika Malta. Direkcija za

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.