NavMenu

Izabrani najuspješniji u privredi Srpske, ovo su dobitnici

Izvor: Novosti Subota, 01.04.2023. 14:02
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Pixabay.com/Geralt)Ilustracija
Rudnik i Termoelektrana (RiTE) Stanari proglašeno je za najuspješnije veliko privredno društvo u Republici Srpskoj u okviru tradicionalne manifestacije Privredne komore Srpske "Izbor najuspješnijih u Republici Srpskoj za 2022. godinu".

Drugo mjesto pripalo je kompaniji Mlijekoprodukt iz Kozarske Dubice, treće preduzeću Nora plast Banjaluka.

Priznanja je predstavnicima ovih preduzeća uručio predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

U kategoriji srednjih privrednih društva, najuspješnije preduzeće u Republici Srpskoj u 2022. godini je Megadrvo iz Bijeljine, na drugom mjestu je Bosnamontaža iz Prijedora, a na trećem Metaltehnologija Derventa.

Za najuspješnija mala proizvodna privredna društva u Republici Srpskoj za 2022. godinu proglašena su Reflex iz Gradiške, Trade System iz Rudog, KapitalSoft iz Trebinja, Bas metal iz Ugljevika i Antena net iz Teslića.

Priznanja je predstavnicima ovih preduzeća uručio predsjednik Privredne komore Republike Srpske Pero Ćorić.

U kategoriji za prepoznatljiv kvalitet i razvoj domaćih proizvoda priznanja su uručena farmi Nana klas – za polutvrdi, polumasni, zreli sir od kozijeg mlijeka, podrumima Anđelić iz Trebinja za sortu vina žilavka, a Mikroelektronici iz Banjaluke za pametna brojila.

Priznanja su u ovoj kategoriji pripala i Vendomu iz Laktaša za inovatni sistem za odlaganje otpada, te preduzeću Bavariamed iz Banjaluke za elektronski podesivu stolicu za preglede i intervencije.

Za unapređenje dualnog organizovanog obrazovanja priznanje je dobilo preduzeće Kolektor iz Laktaša, dok je posebno priznanje za najveći plasman kredita u privredu dodijeljeno Novoj banci iz Banjaluke.

Priznanje je dodijeljeno i gradu Trebinje – za najvišu ocjenu ispunjenosti kriterijuma u okviru BFC programa, dok je priznanje za uspješnu primjenu digitalizacije poslovnih i proizvodnih preduzeća dodijeljeno firmi Mahle electric drives iz Laktaša.

Priznanje za doprinos privrednom razvoju nerazvijenih opština dodijeljeno je preduzeću Bukom prom iz Vlasenice, dok je posebno priznanje za broj putnika ostvaren u prošloj godini pripalo Aerodromima Republike Srpske.


Posebna priznanja za unapređenje turističke ponude Republike Srpske dodijeljena su hotelima Bijele Vode Kozara, Vidikovac Zvornik i Terme Ozren Petrovo.

Priznanja su uručena i predstavnicima preduzeća koja su u prošloj godini realizovala značajne investicije i zaposlila nove radnike – Alumini u Zvorniku, preduzeću Pass u Bijeljini i Škrebić kompany iz Teslića.

Zvornička Alumina proglašena je i za najuspješnijeg izvoznika u 2022. godini.

Za doprinos razvoju korporativne društvene odgovornosti priznanja su uručena predstavnicima preduzećim M:tel i Prointer itss iz Banjaluke.

Priznanje je uručeno predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku. Srpskom članu i predsjedavajućem Predsjedništva BiH Željki Cvijanović uručeno je priznanje za dugogodišnju podršku radu Privredne komore Republike Srpske u proteklom periodu.

Priznanja za razvoj Privredne komore Republike Srpske uručena su nekadašnjem direktoru Dragici Ristić, prvom predsjedniku Privredne komore Božidaru Antiću, zatim Borku Đuriću, te posthumno Nedeljku Suziću i Mladenu Mićiću.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

17.03.2024.  |  Zdravstvo

Šta znače česti ružni snovi

Riječ je o važnom otkriću budući da su loši snovi do sada najprije dovođeni u vezu sa psihičkim stanjima. Parkinsonova bolest, rani znaci otkrivanja i bolje šanse za liječenje su veliki izazov za naučnike, a zahvaljujući istraživačima sa University of Birmingham sada postoje preliminarni dokazi da bi učestali ili svakodnevni loši snovi mogli biti rani znak oboljenja. Važno otkriće: Parkinsonova bolest i učestale noćne more

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.