NavMenu

Kompanija BIG Shopping Centers planira otvaranje još četiri retail parka u Crnoj Gori, posao za 2.000 ljudi

Izvor: eKapija Utorak, 12.07.2022. 07:50
Komentari
Podeli
(Foto: kikovic/shutterstock.com)
Izraelska kompanija BIG Shopping Centers, suvlasnik AFI Properties, nakon kupovine TC Delta City planira da u Crnoj Gori otvori još četiri retail parka, najavio je predsjednik odbora direktora kompanije Eitan Bar Zeev. On je tokom sastanka sa ministrom finansija Aleksandrom Damjanovićem kazao da bi to omogućilo otvaranje oko 2.000 radnih mjesta.

Kako je saopšteno iz Ministarstva finansija, Damjanović se sastao Zeevim i počasnim konzulom Crne Gore u Izraelu, Nimrodom Rinotom.

Damjanović je naglasio da je namjera Vlade da obezbijedi povoljniji biznis ambijent u skladu sa zakonskim okvirom, saglasno agendi koju Crna Gora ima na putu članstva u Evropsku uniju.

Sastanak u Podgorici (Foto: Gov.me/S. Matić)Sastanak u Podgorici
Uz ocjenu da Crna Gora ima veliki neiskorišćeni potencijal, Rinot je prenio interesovanje izraelskih kompanija za ulaganje u crnogorski turizam, trgovinu ali i energetski sektor - obnovljive izvore energije.


Zeev je kazao da je kompanija i pored velike investicije koja je nedavno realizovana u Crnoj Gori, kupovinom Delta City Podgorica, zainteresovana da proširi ulaganja.

- Najavio je plan za otvaranje četiri dodatna retail parka, u primorskom i kontinentalnom dijelu Crne Gore koji bi, prema njegovim projekcijama, omogućili oko 2.000 radnih mjesta - navodi se u saopštenju.

Ministar je zahvalio na interesovanju, ocjenivši da su svi kredibilni investitori dobrodošli, kao i da nova radna mjesta znače mnogo za crnogorsku ekonomiju.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro, Turizam, sport, kultura, Zdravstvo

Nutricionistkinja Novaka Đokovića o tome šta treba jesti prije, a šta poslije treninga

Ishrana na bazi namirnica biljnog porekla sve je popularnija među sportistima. Zagovara je i nutricionistkinja Nevena Veselinović, koja stoji iza koncepta Veganluk i, između ostalih, savjetuje Novaka Đokovića. 
Teniser se 2010. odrekao glutena, mliječnih proizvoda i rafinisanog šećera, a smanjio je i unos crvenog mesa. Danas konzumira isključivo hranu biljnog porekla, pa se tako na njegovom meniju nalazi puno voća, žitarice,

28.04.2024.  |  Vijesti

Grčka produžava radnu sedmicu na šest dana

28.04.2024.  |  Vijesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.