NavMenu

Kreće korišćenje turističkih vaučera u RS

Izvor: RTRS Petak, 01.07.2022. 08:35
Komentari
Podeli
(Foto: TO Trebinje)
U Republici Srpskoj od danas, 1. jula, je moguće korištenje turističkih vaučera u vrijednosti od 100 KM za plaćanje usluge smještaja noćenje sa doručkom, bez obzira na vrijednost izvršene usluge smještaja, saopšteno je iz Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske.

Vaučeri se mogu koristiti od 1. jula do 30. oktobra, a korisnik vaučera je svaki punoljetni građanin Srpske, kao i građanin sa prebivalištem u Brčko distriktu koji posjeduje državljanstvo Republike Srpske, bez obzira na visinu ličnih primanja i koji ispunjava uslove iz uredbe za dodjelu vaučera, navodi se u saopštenju.

Vaučer je moguće iskoristiti isključivo van mjesta prebivališta korisnika, može ga koristiti samo lice na čije ime glasi i vaučerom se može plaćati samo usluga smještaja koja uključuje noćenje sa doručkom, pojašnjavaju u resornom ministarstvu.

Јedan korisnik može iskoristiti turistički vaučer za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od dva noćenja zaredom, dok dva korisnika mogu iskoristiti turističke vaučere za plaćanje troškova usluge smještaja u minimalnom trajanju od tri noćenja zaredom.

Vaučer se može iskoristiti za plaćanje troškova u minimalnom trajanju od četiri noćenja zaredom u više ugostiteljskih objekata za smještaj u korist tri korisnika vaučera, ako se turistički aranžman realizuje posredstvom turističke agencije.

S ciljem pribavljanja vaučera, građani se obraćaju direktno ugostitelju ili turističkoj agenciji koji učestvuju u projektu, a koji dalje putem jedinstvene elektronske aplikacije Ministarstvu trgovine i turizma, podnose prijavu za vaučer.

Liste objekata i turističkih agencija koje trenutno učestvuju u projektu dostupne su na stranici Ministarstva trgovine i turizma Republike Srpske u sekciji "Turistički vaučeri" /link: https://www.vladars.net/sr-SP-Cyrl/Vlada/Ministarstva/MTT/Pages/TurVauceri.aspx/.

Јavni poziv ugostiteljima i turističkim agencijama za učešće u postupku dodjele turističkih vaučera u Republici Srpskoj u ovoj godini otvoren je za prijave do 15. oktobra, a spisak objekata i turističkih agencija koje učestvuju u projektu biće ažuriran na dnevnom nivou, dodaje se u saopštenju.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.