NavMenu

Koji su aduti RS za predstojeću ljetnu sezonu

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 02.05.2022. 09:58
Komentari
Podeli
(Foto: Turistička organizacija Republike Srpske)
Pripreme za turističku ljetnu sezonu u Srpskoj u punom su jeku, a u ponudi će dominirati banjski, seoski i festivalski turizam, ali biće tu i neizostavni adrenalski sportovi, kampovi i manifestacije.

Iz Turistističke organizacije Republike Srpske kazali su za Nezavisne novine da kada je riječ o ponudi destinacijama u Srpskoj u turističkoj sezoni proljeće - ljeto turiste dočekuju spremno, te da nakon svih poteškoća izavanih pandemijom turizam polako staje na svoje noge.

Prema njihovim riječima, planinski turizam atraktivan je tokom cijele godine.

- Turistička ponuda Jahorine ne vezuje se samo za zimski period. Brojni sadržaji u ponudi su turisti-ma i tokom ostalih mjeseci, a jedna od novina u ponudi je panoramsko razgledanje vožnjom šesto-sjedom", kazali su iz TORS-a.

Ističu da pored boravka na planinama u ljetnim mjesecima, u prvom planu su svakako banjski centri Srpske, koji ostvaruju veliki broj posjeta domaćih i stranih turista.

- Kada je riječ o banjskom turizmu, tu su banje Vrućica, Kulaši, Slatina i Laktaši - poručuju iz TO RS i dodaju da su još jedan neizostavan segmet ljetne ponude atraktivni festivali kao što su: OK fest na Tjentištu, Moto-fest Banjaluka i Trebi-nje, Fresh Wave i Banjaluka fest na Kastelu, Pecka outdoor festival u Pecki.

Milena Stanišić, marketing menadžer etno-sela Stanišić, kazala je za Nezavisne novine da očekuju bolju sezonu od prošlogodišnje.

- Očekujemo da ova će ova sezona biti mnogo bolja od prošlogodišnje, nakon ukidanja epidemioloških mjera narod je počeo da izlazi, da organizuje razne proslave, seminare, ljudi dolaze na odmor - kazala je Stanišić.


Dodaje da trenutno ima dosta gostiju, ali da još nisu dostigli broj iz 2019. godine.

Brojni turisti, kako domaći, tako i iz okruženja, dolaze u Višegrad, a prema sadašnjem nivou po-sjećenosti grada na Drini, ova sezona mogla bi biti jedna od uspješnijih.

Načelnik Višegrada Mladen Đurević istakao je da ga raduje činjenica što se u Višegradu mogu vidjeti turisti, posebno u Andrićgradu, nezaobilaznoj turističkoj destinaciji.

- Ove godine nastavljamo i s manifestacijama koje su prepoznatljive u našem gradu i to će dodatno da obogati našu ponudu, a turisti i naši građani će uživati u ljetu bogatom različitim sadržajima - rekao je Đurević.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj, Finansije, Zdravstvo

Ne nazire se završetak garaže UKC-a u Banjaluci - Blokiran račun izvođača radova, Vlada im duguje 3,5 mil KM

Poslovni računi firme Marković invest R.M. iz Laktaša, koja kod Univerzitetsko-kliničkog centra u Banjaluci gradi garažu vrijednu 42 mil KM, blokirani su, potvrđeno je portalu Capital u ovom preduzeću. U ovom preduzeću su Capitalu rekli da je glavni razlog za blokadu dug koji prema njima ima Ministarstvo zdravlja i socijalne zaštite RS, a koje uveliko kasni sa svojim obavezama. Naime, kako je rečeno Capitalu, na današnji dan nije im

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.