NavMenu

SJAJ i GEMEXPO na Novosadskom sajmu - Osim izložbenog prostora i predavanja

Izvor: eKapija Četvrtak, 07.04.2022. 08:09
Komentari
Podeli
Nakon dvije godine Novosadski sajam je, od 8. do 11. aprila, domaćin učesnicima 25. međunarodne izložbe zlatarstva i časovničarstva SJAJ. U želji da se izađe u susret izlagačima i datum održavanja Izložbe uskladi sa sličnim priredbama u svijetu, ona je pomjerena sa jeseni na proljeće, a biće postavljena i u novom prostoru - ovoga puta u Hali 1 Novosadskog sajma, navedeno je u saopštenju.

SJAJ je četvrtinu vijeka mjesto strukovnih, esnafskih i poslovnih susreta, zlatara i časovničara, kao i svih ljubitelja dragocjenih metala i dragulja, dodaje se.

Izlagači će posjetiocima ponuditi zlatni i srebrni nakit, drago kamenje, opremu za zlatarstvo i časovničarstvo, časovnike, ambalažu, displeje za izlaganje nakita.

Tokom četiri dana biće održana i četiri stručna skupa.

Međunarodni karakter, izložbe jedinstvene u ovom dijelu regiona, opravdava učešće izlagača iz Poljske, Turske, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Slovenije.

Gemexpo

Jedan od segmenata specijalizovane 25. međunarodne izložbe zlatarstva i časovničarstva SJAJ je Izložba minerala, fosila, dragog kamenja i nakita GEMEXPO, koja se realizuje u saradnji sa Srpskim gemološkim društvom GemS i prodajno-izložbenog karaktera je, a biće održana 9. i 10 aprila.

GEMEXPO je namijenjen kako ljubiteljima minerala, tako i ozbiljnim kolekcionarima. Posjetioci će imati priliku da vide, ali i da kupe neobrađene minerale iz regiona i cijelog svijeta, originalne fosile, nakit kao i ukrasne i upotrebne predmete izrađene od dragog kamenja.

Biće prikazan srebrni nakit u kombinaciji sa kamenom larimar koji potiče iz Dominikanske Republike i kolekcija minerala iz Trepče, koja je već obišla sve velike svjetske sajmove.

Izložbu će pratiti i umjetničke fotografije stena i minerala, a pored onih odštampanih na slikarskom platnu biće u ponudi fotografije minerala otisnutih na staklu.

Pored izložbenog prostora i postavke GEMEXPO organizovana su i predavanja.

Petak, 8. april

14:00 - 15:00 "Srednjovjekovni nakit u Srbiji - uzori, paralele, motivi"; Muzej primenjene umetnosti; Mila Gajić, istoričarka umetnosti i viša kustoskinja

Nedelja, 10. april

11:00 - 12:00 "Kako tragati za dragim kamenjem", prof dr Vladimir Simić, Rudarsko-geološki fakultet, Beograd, Srpsko gemološko društvo GemS
12:00 - 13:00 "Čitanje kamena: zapisi makro i mikrosvetova", prof dr Kristina Šarić, Rudarsko-geološki fakultet, Beograd

13:00 - 14:00 "Uzroci obojenosti dragog kamenja", prof dr Zoran Miladinović, Rudarsko-geološki fakultet, Beograd, Srpsko gemološko društvo GemS

Izložbe SJAJ biće od 10 do 19 sati , dok će poslednjeg dana Izložba biti otvorena od 10 do 16 sati. Ulaz se ne naplaćuje.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Građevina

Lidl počeo gradnju još jednog prodajnog objekta u BiH

Njemački lanac trgovina Lidl počeo je s gradnjom još jednog objekta u Bosni i Hercegovini – i to u Mostaru, piše BiznisInfo.ba. Ovo pokazuje da Lidl ubrzava proces izgradnje objekata i ulaska na naše tržište. Već je u izgradnju niz objekata u nekoliko bh. gradova, ali i distributivnog centra u Lepenici kod Sarajeva. Objekat u Mostaru trebao bi biti završen od 15. novembra ove godine. Izvođač radova je firme Herc Gradnja iz Bileće.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.