NavMenu

Izmjene i dopune zakona o akcizama i PDV-u u Upravnom odboru UIO BiH

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 14.03.2022. 14:54
Komentari
Podeli
(Foto: jannoon028/shutterstock.com)
Iz Doma naroda BiH su danas na adresu Upravnog odbora Uprave za indirektno oporezivanje BiH stigle izmjene i dopune Zakona o akcizama u BiH i Zakona o PDV-u kako bi Upravni odbor dao mišljenje na tekstove ta dva zakona, saznaju Nezavisne.

- S obzirom na to da su materijali tek dostavljeni biće pokrenuta uobičajena zakonska procedura gdje UIO nakon analiza da svoje mišljenje i nakon toga se o zakonskim izmjenama i dopunama izjašnjava UO UIO BiH - rekli su izvori Nezavisnih.

Ministar finansija Republike Srpske Zora Vidović izjavila je danas u Kneževu da su republičke vladajuće strukture predložile koncept smanjenja PDV-a na nivou BiH na način da to ne utiče na smanjenje budžetskih prihoda u Srpskoj, prenosi Glas Srpske.

Ona je rekla novinarima da se radi o prijedlogu kojim se smanjuje stopa PDV na osnovne živote namirnice, a povećava ona na luksuz.

- Dakle, u tom smislu nema gubitka za budžet Srpske i prihod ostaje isti. Napravili smo ozbiljnu analizu i nemamo gubitka u prihodima - navela je Vidović. Kada je riječ o ukidanju akciza na gorivo na nivou BiH, Vidović je istakla da smatra da se na tom planu ne može ništa uraditi dok se ne dođe do računice šta to znači.

- I da li to budžeti mogu izdržati, a entiteti odgovoriti socijalnim potrebama i slično ukoliko se smanji prihod - rekla je Vidovićeva i dodala da u vezi s tim prethodno treba napraviti ozbiljnu analizu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.