NavMenu

Objavljen treći poziv za dostavu projektnih prijedloga prekograničnog programa BiH i Srbije

Izvor: eKapija Petak, 11.03.2022. 10:07
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Shutterstock)Ilustracija
Evropska komisija poziva na dostavljanje prijedloga prekograničnog programa Srbije i Bosne i Hercegovine 2014-2020 u okviru Instrumenta pretpristupne pomoći.

Poziv je otvoren za sljedeća prioritetna područja:

- Promovisanje zapošljavanja, mobilnosti radne snage i socijalne i kulturne prekogranične inkluzije

- Zaštita životne sredine, promovisanje prilagođavanja i ublažavanja klimatskih promjena, prevencija i upravljanje rizicima

- Podsticanje turizma i kulturnog i prirodnog nasljeđa

Da bi se kvalifikovao za grant, vodeći aplikant mora biti pravno lice, biti neprofitna organizacija efektivno osnovana u Republici Srbiji ili Bosni i Hercegovini i biti direktno odgovorna za pripremu i upravljanje akcijom sa kopodnosiocem i povezanim entitetom.

Kako se ističe u opisu poziva, glavni aplikant mora djelovati sa najmanje jednim koaplikantom. Ako je vodeći aplikant osnovan u Republici Srbiji, najmanje jedan koaplikant mora biti osnovan u Bosni i Hercegovini, i obrnuto. Najmanje dva pravna lica u partnerstvu, jedno po zemlji učesnici, koja je vodeći podnosilac ili koaplikant, moraju biti efektivno osnovana ili imati kancelariju u programskoj oblasti.

Broj partnera i sastav partnerstva treba da budu koherentni sa predviđenim ciljevima i aktivnostima akcije. U pravim prekograničnim operacijama, podnosilac i koaplikant će sarađivati u razvoju i sprovođenju aktivnosti. Pored toga, oni će sarađivati ili u popunjavanju osoblja ili u finansiranju operacije ili oboje. Glavni podnosilac prijave i koaplikant moraju predstavljati različita pravna lica. Koaplikanti učestvuju u osmišljavanju i sprovođenju akcije, a troškovi koje imaju su prihvatljivi na isti način kao i oni koje ima glavni aplikant. Koaplikanti moraju da zadovolje kriterijume podobnosti koji se primenjuju na samog glavnog podnosioca prijave.

Minimalni i maksimalni iznos sredstava po projektu je više od milion dolara, stoji u pozivu.

Rok za dostavu projektnih prijedloga je 7. jun 2022. godine do 15:00 sati.

Za više detalja o prijavi posjetite ovaj link.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.