NavMenu

Brzi voz od Beograda do Novog Sada kreće 15. marta

Izvor: RTV Ponedjeljak, 07.03.2022. 08:39
Komentari
Podeli
(Foto: eKapija / Aleksandra Kekić)
Uspostavljanjem putničkog saobraćaja na brzim prugama Srbije sredinom marta, na relaciji od Beograda do Novog Sada, a za tri godine do Subotice i Budimpešte, Srbija će se naći rame uz rame sa Francuskom, Belgijom, Njemačkom i drugim evropskim zemljama u kojima se putuje brzim prugama.

- Otvaraju se mogućnosti stanovništva da u jednom gradu rade, a žive u drugom. Praktično, sad će Beograd i Novi Sad biti spojeni gradovi - rekao je Zoran Puzović iz preduzeća Srbija voz.

Za brzu prugu, Srbija je kupila tri Štadlerova voza Kiss 200, čija je vrijednost više od 50 mil EUR. U redovnom saobraćaju biće korišćena dva voza, a treći do 15. marta stiže u zemlju.

Upravo 15. marta počeće da se odvija saobraćaj brzim prugama Srbije, na relaciji od Beograda do Novog Sada. Saobraćaj će biti organizovan Intersiti vozom, čije će putovanje trajati 36 minuta zatim Regioekspres vozom, čije će putovanje trajati oko 40 minuta i Regio vozom, čije će putovanje trajati oko 50 minuta.

Onlajn kupovina karata počinje za deset dana. Prvi mjesec po promotivnoj cijeni.

Kiss 200 su najsavremeniji vozovi u kojima ljudi putuju najmodernijim prugama: opremljen sa 314 kožnih sedišta, pet toaleta i bifeom. Voz je prilagođen i osobama sa invaliditetom. Prednost brzih vozova je komfor, brzina i to što ne zagađuju životnu sredinu.

Ako zatreba - softver preuzima upravljanje vozom. Bezbjednost na srpskim prugama garantuje opremljenost Evropskim sistemom upravljanja vozovima.

Na prugama Srbije naći će se i novih 18 elektrovozova, čija je vrijednost 112 mil EUR. To će biti regionalni vozovi koji će saobraćati na cijeloj teritoriji Srbije na elektroficiranim prugama, maksimalnom brzinom od 160 kilometara na sat.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro, Turizam, sport, kultura, Zdravstvo

Nutricionistkinja Novaka Đokovića o tome šta treba jesti prije, a šta poslije treninga

Ishrana na bazi namirnica biljnog porekla sve je popularnija među sportistima. Zagovara je i nutricionistkinja Nevena Veselinović, koja stoji iza koncepta Veganluk i, između ostalih, savjetuje Novaka Đokovića. 
Teniser se 2010. odrekao glutena, mliječnih proizvoda i rafinisanog šećera, a smanjio je i unos crvenog mesa. Danas konzumira isključivo hranu biljnog porekla, pa se tako na njegovom meniju nalazi puno voća, žitarice,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.