NavMenu

AIK Banka Beograd stekla 100% vlasništva nad Sberbankom u Srbiji

Izvor: eKapija Srijeda, 02.03.2022. 08:25
Komentari
Podeli
(Foto: Shutterstock/24K-Production)
Agroindustrijsko komercijalna banka AIK Banka Beograd zaključila je juče sa Narodnom bankom Srbije ugovor o sticanju akcija Sberbank Srbija po osnovu kojih je stekla 100% vlasništva u toj banci.

Ovom promjenom Sberbank Srbija prestaje da bude dio bankarske grupe na čijem čelu je Sberbank Europe AG, Beč, Austrija i postaje dio domaće bankarske grupe, saopštila je Centralna banka Srbije sinoć, 1. marta.

- Imajući u vidu novonastale okolnosti koje se odnose na poslovanje dosadašnjeg akcionara iz Evropske unije, Narodna banka Srbije prethodno je donijela rješenje o pokretanju postupka restrukturiranja Sberbank Srbija čime je omogućena neposredna prodaja akcija banke od strane Narodne banke Srbije - navodi se u saopštenju.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro, Turizam, sport, kultura, Zdravstvo

Nutricionistkinja Novaka Đokovića o tome šta treba jesti prije, a šta poslije treninga

Ishrana na bazi namirnica biljnog porekla sve je popularnija među sportistima. Zagovara je i nutricionistkinja Nevena Veselinović, koja stoji iza koncepta Veganluk i, između ostalih, savjetuje Novaka Đokovića. 
Teniser se 2010. odrekao glutena, mliječnih proizvoda i rafinisanog šećera, a smanjio je i unos crvenog mesa. Danas konzumira isključivo hranu biljnog porekla, pa se tako na njegovom meniju nalazi puno voća, žitarice,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.