NavMenu

RZC "Pionirska dolina" ide ka članstvu EAZA-e

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 23.08.2010. 10:54
Komentari
Podeli

Nakon prošlosedmične posjete, Robert Veprik, ovlašteni mentor EAZA-inog Komiteta za tehničku podršku pozitivno je ocijenio pomake u radu i razvoju RZC“Pionirska dolina“ i zoo vrta i veoma vidljivom želju KJKP "Park" d.o.o. Sarajevo ka članstvu u asocijaciji "EAZA".

Naime, u dvodnevnoj posjeti KJKP "Park" d.o.o. Sarajevo i RZC "Pionirska dolina" i zoo vrtu, u 18. i 19. avgusta, boravio je ovlašteni mentor Komiteta za tehničku podršku evropske asocijacije zooloških vrtova „EAZA“ kako bi izvršio uvid u stanje u Rekreativno zabavnom centru, uslovima smještaja životinja, pomacima, ali i nedostacima koje je potrebno otkloniti u narednom periodu kako bi jedini bosanskohercegovački zoološki vrt s pozicije kandidata postao stalna članica "EAZA"-e.

Predstavnik „EAZA“-e najprije je s rukovodstvom "Pionirske doline" obišao prostor rekreativno zabavnog centra, upoznao se sa svim detaljima na terenu, obišao sve nastambe za životinje, režimom njihove ishrane, brige i njege, zelenim površinama, prostorom za igru i zabavu, uposlenicima i njihovim uslovima rada, započetim projektima...

O ocjeni i rezultatima svojih zapažanja na terenu Veprik upoznao je i direktora KJKP "Park" Rešada Pašića, na sastanku održanom u četvrtak i iznio svoje prijedloge koje bi bilo dobro da preduzeće "Park" realizuje u narednom periodu, kada će se i donijeti odluka o pristupanju RZC "Pionirska dolina" asocijaciji "EAZA".

Komentari
Vaš komentar

Top priče

19.09.2024.  |  Industrija, Saobraćaj

Njemačka kompanija Irion u Sarajevu planira fabriku autodijelova

Agencija za unapređenje stranih investicija u BiH (FIPA) je ostvarila saradnju sa njemačkom kompanijom Irion GmbH koja namjerava otvoriti fabriku na području Općine Novi Grad Sarajevo i koja bi se bavila proizvodnjom auto-dijelova za poznate svjetske brendove. Predstavnice FIPA-e Dika Mustafić-Cokoja, Nina Pobrić i Sevda Valjevčić su za investitore organizovale sastanak u Općini Novi Grad Sarajevo sa ciljem upoznavanja o poslovnom

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.