NavMenu

"Presušile" pare za zelene površine u Banjaluci - Izdvojeno za 750.000 KM manje novca u odnosu na 2020.

Izvor: Nezavisne novine Srijeda, 28.07.2021. 12:25
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: scenery2/shutterstock.com)Ilustracija
Trenutno su sredstva za održavanje zelenih površina pri kraju, te ćemo biti primorani da kroz realokacije i rebalans budžeta obezbijedimo dovoljno novca za ovu namjenu, rekli su za Nezavisne u Odjeljenju za komunalne poslove Gradske uprave Banjaluka.

Prema njihovim riječima, sredstva za održavanje javnih zelenih površina za 2021. u odnosu na prethodnu 2020. godinu su umanjena usvajanjem budžeta u aprilu za iznos od preko 750.000 KM.

- Zelene površine se održavaju u skladu s planom i programom po naseljima, a koji se izrađuje na osnovu sredstava izdvojenih u budžetu grada za tu namjenu - naveli su u resornom odjeljenju.

Dodali su da će iznos koji će biti izdvojen realokacijom i rebalansom zavisiti od vremenskih prilika, odnosno situacije na terenu koja će diktirati dinamiku košenja.

- Dodatna sredstva je potrebno obezbijediti i za poslove održavanja živih ograda, drvoreda, blokovskog zelenila, grmlja i tako dalje - kažu u Odjeljenju za komunalne poslove.

Što se tiče podizanja novih i popunjavanja postojećih drvoreda, sredstva koja su prethodnih godina bila na raspolaganju za sadnju umanjena su za 80.000 KM, kažu iz Odjeljenja za komunalne poslove.

- Bićemo prinuđeni da realokacijama obezbijedimo dodatna sredstva kako bismo obavili poslove jesenje sadnje stabala i popunjavanja drvoreda. Nakon podizanja novog parka u naselju Rosulje raspisana je javna nabavka za izgradnju dijela novog gradskog parka pored tržnog centra Delta planet - pojasnili su u ovom odjeljenju.

Iz Gradske uprave su istakli da je u saradnji sa OEBS-om planirano podizanje novog drvoreda koji bi predstavljao donaciju od strane ove organizacije.

- Ovom prilikom pozivamo i sve ostale društveno odgovorne kompanije, organizacije ili pojedince da nam se priključe u realizaciji sličnih projekata kako bismo se svi zajedno potrudili da naš grad sačuva epitet grada zelenila - kazali su u Gradskoj upravi.

Iz kompanije Tamaris, koja se bavi održavanjem zelenih površina na području grada, kazali su da je ugovorom ostalo još sredstava za košenje u nekim naseljima, kao i košenje ambrozije.

- Takođe, ostalo je sredstava za još jedno košenje parkova. Mi još čekamo odgovor Gradske uprave da li ćemo nastaviti sa održavanjem zelenih površina ili nećemo - naglasili su iz ove kompanije.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Građevina

Lidl počeo gradnju još jednog prodajnog objekta u BiH

Njemački lanac trgovina Lidl počeo je s gradnjom još jednog objekta u Bosni i Hercegovini – i to u Mostaru, piše BiznisInfo.ba. Ovo pokazuje da Lidl ubrzava proces izgradnje objekata i ulaska na naše tržište. Već je u izgradnju niz objekata u nekoliko bh. gradova, ali i distributivnog centra u Lepenici kod Sarajeva. Objekat u Mostaru trebao bi biti završen od 15. novembra ove godine. Izvođač radova je firme Herc Gradnja iz Bileće.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.