NavMenu

Raspisan novi poziv za finansiranje, projektovanje i izgradnju dionice autoputa od Vukosavlja do Brčkog - Predviđena i gradnja novog mosta preko Bosne

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 24.05.2021. 09:42
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: Milos Muller/shutterstock.com)Ilustracija
Autoputevi Republike Srpske su raspisali javni poziv za pretkvalifikacije u postupku takmičarskog dijaloga za finansiranje, projektovanje i izgradnju dionice autoputa Vukosavlje-Brčko.

Kako se navodi u tenderskoj dokumentaciju pozivaju se sve projektantske i građevinske kompanije i finansijske institucije (banke, međunarodne finansijske institucije, investicione fondove i sl.) koje mogu da obezbijede sredstva za finansiranje projekta i ispunjavaju uslove poziva da podnesu prijave za učešće u takmičarskom dijalogu.

U izboru kandidata koristiće se preferencijalni tretman domaćih ponuđača, a procijenjena vrijednost ovog poziva je 600.000.000 KM.

Dodaje se i da će po završetku ovog postupka pretkvalifikacije biti izabrana četiri kandidata ili grupe kandidata na učešće u takmičarskom dijalogu i za dostavljanje zahtjeva. Ugovorni organ može pozvati i veći broj kandidata, ako budu zadovoljavali kriterijume.

U slučaju manjeg broja kvalifikovanih kandidata, postupak se može nastaviti pozivanjem jednog ili više, a ukoliko ne bude ni jedan sposoban kandidat, postupak će se poništiti.

Ovaj projekat je dio planiranog autoputa koji će povezati Banjaluku sa Beogradom, a prostor koji je zahvaćen njime je uglavnom nenaseljeno područje u okviru lokalnih opština, u kojima je dominatna poljoprivredna proizvodnja.

- Početak projekta je u zoni Modriče (opština Vukosavlje) odnosno predstavlja planiranu obilaznicu oko Vukosavlja kao sastavni dio Koridora 5C, dok je završetak na administrativnoj granici sa Brčko distriktom BiH – istaknuto je.

Projektni elementi dionice su: dvije kolovozne trake sa razdijelnim pojasom od kojih svaka ima po dvije vozne trake širine 3,75 m i jednu zaustavnu traku 2,5m, dok je računska brzina 130 km/h.

Ukupna dužina dionice je 33 km, a elementi dionice indikativno uključuju, ali nisu ograničeni na slijedeće: veza sa Koridorom 5c preko petlje tipa trougao; petlja Modriča, Kornica, Lončari sa naplatnom stanicom; čeona naplatna stanica na kraju dionice; mostovi, vijadukti, podvožnjaci, nadvožnjaci u skladu sa planom parcelacije; saobraćajni znaci, oznake i sigurnosni uređaji; baza za održavanje u Vukosavlju; jednostrano odmorište; novi most preko rijeke Bosne; prelazi na putevima M-17, M-14.1, P-462, P-463.

U tenderu se navodi da su obaveze izabranog kandidata/grupe kandidata izrada tehničke dokumentacije, izrada dokumenata neophodnih za urbanističko-tehničku dokumentaciju, izrada studije uticaja na životnu sredinu i organizacija javne rasprave, izrada projekta, obezbjeđivanje dokumentacije za dobijanje lokacijskih uslova, ekološke dozvole, građevinske i upotrebne dozvole, izrada studije ekonomske opravdanosti.


Rok za dostavljanje zahtjeva za učešće je 30. jun, a više detalja je dostupno OVDJE.

Nedavno su mediji prenijeli da su Autoputevi RS poništili ranije raspisan međunarodni tender za gradnju tri dionice autoputa od Vukosavlja, preko Brčkog i Bijeljine, do Rače i granice sa Srbijom, ukupne vrijednosti 1,3 mlrd KM bez PDV-a. Kao razlog za poništenje tendera navedeno je da "nema nijednog sposobnog kandidata" za taj posao.

- Budući da nijedan od dostavljenih zahtjeva za učešće u postupku javne nabavke finansiranja, projektovanja i izgradnje dionice autoputa Vukosavlje – Brčko, Brčko – Bijeljina i Bijeljina – Rača nije potpun i ne ispunjava zahtjeve iz Javnog poziva, te da ugovorni organ (Autoputevi RS) nema nijednog sposobnog kandidata, isti ugovorni organ je donio Odluku o poništenju predmetnog postupka javne nabavke - naveli su u Autoputevima RS.

Nakon poništenja, sada je raspisan novi pretkvalifikaciji poziv ali samo za jednu i to najdužu dionicu - od Vukosavlja do Brčkog.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Građevina

Lidl počeo gradnju još jednog prodajnog objekta u BiH

Njemački lanac trgovina Lidl počeo je s gradnjom još jednog objekta u Bosni i Hercegovini – i to u Mostaru, piše BiznisInfo.ba. Ovo pokazuje da Lidl ubrzava proces izgradnje objekata i ulaska na naše tržište. Već je u izgradnju niz objekata u nekoliko bh. gradova, ali i distributivnog centra u Lepenici kod Sarajeva. Objekat u Mostaru trebao bi biti završen od 15. novembra ove godine. Izvođač radova je firme Herc Gradnja iz Bileće.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.