NavMenu

Koji novi model bi Fiat mogao da pravi u Srbiji?

Izvor: autoblog.rs Ponedjeljak, 22.02.2021. 11:24
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: bibiphoto/shutterstock)Ilustracija
Kako piše Clubalfa.it, u narednih nekoliko godina Fiat 500 Giardiniera ili novi kompaktni SUV bi mogli da se proizvode u Kragujevcu.

Clubalfa.it u svom tekstu dalje navodi i ovo:

- Kao što znamo, Stellantis ima važnu fabriku Fiat Chrysler Automobiles u Srbiji koja se nalazi u Kragujevcu. Ova fabrika je posljednjih godina proizvodila poznati model Fiata. Mislimo naravno na monovolumen Fiat 500L. Kao što znamo, pomenuto vozilo je sada završilo svoju karijeru i zato se postavlja pitanje kada će 500L definitivno napustiti scenu i koji model se može praviti u ovoj fabrici, pod pretpostavkom da Stellantis želi da nastavi da ulaže u Srbiju.

U prošlosti su se već pojavljivale glasine o mogućoj zameni Fiata 500L sa varijantom Fiata 500, nazvanoj 500 Giardiniera. Ne možemo isključiti mogućnost da se u Srbiji Stellantis odluči za proizvodnju ovog modela koji doduše može da dobije drugo ime kada se konačno lansira na tržište.

Međutim, drugi su skloni mogućnosti da u kragujevačkoj fabrici Fiat u narednih nekoliko godina započne proizvodnju novog kompaktnog SUV-a koji bi mogao da se rodi na CMP platformi i predstavlja svojevrsnog blizanca budućeg Alfa Romea B-SUV i Jeepa B-SUV. U narednim mjesecima Stellantis bi trebalo da razjasni sudbinu svoje fabrike u Kragujevcu i konačno ćemo znati koji model će biti pravljen u toj fabrici u budućnosti.
Komentari
Vaš komentar

Top priče

03.05.2024.  |  Vijesti

Više od 1 mil USD bespovratno za 8 najboljih lokalnih uprava

U 30 partnerskih općina i gradova Projekta općinskog okolišnog upravljanja MEG2 počeo je drugi ciklus mjerenja napretka, odnosno proces nezavisne evaluacije rezultata u odnosu na procijenjeno stanje iz aprila 2023. godine, prenijela je na svom veb sajtu Regionalna razvojna agencija za regiju Centralna BiH. Napredak će se mjeriti u tri oblasti:- upravljanje razvojem- odgovornost i participativno donošenje odluka- upravljanje uslugama

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.