NavMenu

U planu izgradnja dvije gondole na Jahorini

Izvor: biznisinfo.ba Srijeda, 11.09.2019. 15:43
Komentari
Podeli
(Foto: Teodora Brnjoš)
Na Jahorini se radi na projektu izgradnje dvije gondole do ove planine, od kojih bi jedna išla iz opštine Istočno Novo Sarajevo, a jedna iz Pala, rekao je u utorak, 10. septembra, direktor Olimpijskog centra Jahorina Dejan Ljevnaić.

- Već se radi na rješavanju imovinskih odnosa na trasi iz Istočnog Sarajeva. Olimpijski centar podržava i projekat nastavka izgradnje gondole od Pala do Jahorine. Taj projekat je dobar, nema alternativu i treba ga podržati - rekao je Ljevnaić.

Prema njegovim riječima, prvi korak za izgradnju gondole iz Pala je da se zaustavi dalja divlja gradnja na Jahorini, drugi da se pripreme slobodne lokacije u Palama za nove investitore hotelijere, a treći da se ispregovara sa privatnikom koji je vlasnik postojeće gondole ili nađe nova trasa.

- Svaki od projekata na Jahorini u interesu je građana Pala jer će od svih njih oni imati isključivo korist. Već imamo ozbiljan problem da nađemo radnike i neće biti potrebe da ljudi idu odavde i traže posao na drugom mjestu. Jahorina je 100 fabrika, samo je treba dovesti u red - tvrdi Ljevnaić.

On je istakao da se radi i na projektu podrške opštini Trnovo, odnosno izgradnji nove žičare koja će ići od Obućina bara na vrh Jahorine i koja bi pokrila tri staze kako bi bile rasterećene Poljice.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.