Izvor: eKapija | Petak, 10.05.2019.| 15:27
Izdvojite članak Odštampajte vijest

Ruska O'Key Group zainteresovana za investiranje u više privrednih grana RS

Ilustracija
Ilustracija
Ministar energetike i rudarstva Petar Đokić razgovarao je u petak, 10. maja, sa generalnim direktorom kompanije O'Key Group iz Rusije Arminom Burgerom o mogućnostima saradnje u oblasti prerađivačke i prehrambene industrije i investiranja u Republiku Srpsku.

Predstavnici kompanije O'Key Group izrazili su spremnost da investiraju i u proširenje kapaciteta proizvodnih pogona razvijenih privrednih grana u Republici Srpskoj.

Tokom sastanka je istaknuto da je cilj ove kompanije da dodatno razvije privrednu saradnju Rusije i Republike Srpske i omogućiti proširenje trgovinske razmjene ove dvije zemlje.

O'Key Group je četvrta trgovinska mreža u Rusiji, koja u svom vlasništvu ima 85 supermarketa i 75 hipermarketa. Kompanija zapošljava 25.000 radnika i ostvaruje promet od 3 mlrd evra godišnje.

Sastanku su prisustvovali i pomoćnik ministra poljoprivede Republike Srpske Miroslav Bojić, savjetnik za međunarodno poslovanje i strane investicije Draško Aćimović i Mladen Kasagić, generalni direktor kompanije Neumanpartners Consulting, koja se bavi investiranjem u oblasti industrije i energetike.

Unos komentara je omogućen samo ulogovanim korisnicima.