NavMenu

Dva noćna kluba u Berlinu tokom zime nude sklonište za beskućnike

Izvor: Klix Ponedjeljak, 10.12.2018. 15:50
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: beerlogoff/shutterstock.com)Ilustracija
Temperature su sve niže, a Berlin je noću mračan i hladan, te su rješenje za beskućnike pronašli Astra Kulturhaus i Bi Nuu koji će otvoriti svoja vrata i omogućiti im noćenje jednom sedmično tokom cijelog januara i februara.

Ova dva kluba će napraviti raspored po kojem će jednu noć u sedmici pustiti beskućnike da se ugriju i prenoće u njihovim prostorijama.

Oni će ih na ovaj način zaštititi od zime, te se nadaju da će inspirisati i druge klubove i ugostiteljske objekte da urade slično.

Beskućnici će u klubovima noćiti jednom sedmično u januaru i februaru, koji se smatraju najhladnijim mjesecima u Berlinu.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Građevina

Lidl počeo gradnju još jednog prodajnog objekta u BiH

Njemački lanac trgovina Lidl počeo je s gradnjom još jednog objekta u Bosni i Hercegovini – i to u Mostaru, piše BiznisInfo.ba. Ovo pokazuje da Lidl ubrzava proces izgradnje objekata i ulaska na naše tržište. Već je u izgradnju niz objekata u nekoliko bh. gradova, ali i distributivnog centra u Lepenici kod Sarajeva. Objekat u Mostaru trebao bi biti završen od 15. novembra ove godine. Izvođač radova je firme Herc Gradnja iz Bileće.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.