NavMenu

Mikrokreditne organizacije u FBiH povećale zaradu

Izvor: eKapija Četvrtak, 28.06.2018. 09:03
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: archerix/shutterstock.com)Ilustracija
Mikrokreditne organizacije u Federaciji BiH u prva tri mjeseca ove godine ostvarile su profit od 4,7 mil KM, što je za 300.000 KM ili 7% više u odnosu na isti period prethodne godine, piše BiznisInfo.

U FBiH je na kraju marta poslovalo je 12 MKO. U mikrokreditnom sektoru bilo je zaposleno 1.486 osoba.

U prvom kvartalu 2018. godine, MKO su plasirale mikrokredite u ukupnom iznosu od 107,5 mil KM, što je za 10,5 mil KM, odnosno 11%, više u odnosu na iznos mikrokredita plasiranih u istom periodu prethodne godine. Na nivou mikrokreditnog sektora smanjene su EKS na ukupne mikrokredite, s obzirom na to da su na kraju prvog kvartala 2018. godine prosječne ponderisane EKS na ukupne mikrokredite u mikrokreditnom sektoru iznosile 23,79% i u odnosu na četvrti kvartal 2017. godine smanjene su za 0,94 procentna poena.


Ukupna aktiva mikrokreditnog sektora iznosi 531,8 mil KM. Ukupni mikrokrediti su 419,8 mil KM i čine 79% ukupne aktive MKO, a veći su za 2% u odnosu na kraj prethodne godine. Obaveze po uzetim kreditima su 246,9 miliona, a ukupni kapital iznosi 259,1 mil KM, piše BiznisInfo.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.