NavMenu

Mikrokreditne organizacije u FBiH povećale zaradu

Izvor: eKapija Četvrtak, 28.06.2018. 09:03
Komentari
Podeli
Ilustracija (Foto: archerix/shutterstock.com)Ilustracija
Mikrokreditne organizacije u Federaciji BiH u prva tri mjeseca ove godine ostvarile su profit od 4,7 mil KM, što je za 300.000 KM ili 7% više u odnosu na isti period prethodne godine, piše BiznisInfo.

U FBiH je na kraju marta poslovalo je 12 MKO. U mikrokreditnom sektoru bilo je zaposleno 1.486 osoba.

U prvom kvartalu 2018. godine, MKO su plasirale mikrokredite u ukupnom iznosu od 107,5 mil KM, što je za 10,5 mil KM, odnosno 11%, više u odnosu na iznos mikrokredita plasiranih u istom periodu prethodne godine. Na nivou mikrokreditnog sektora smanjene su EKS na ukupne mikrokredite, s obzirom na to da su na kraju prvog kvartala 2018. godine prosječne ponderisane EKS na ukupne mikrokredite u mikrokreditnom sektoru iznosile 23,79% i u odnosu na četvrti kvartal 2017. godine smanjene su za 0,94 procentna poena.


Ukupna aktiva mikrokreditnog sektora iznosi 531,8 mil KM. Ukupni mikrokrediti su 419,8 mil KM i čine 79% ukupne aktive MKO, a veći su za 2% u odnosu na kraj prethodne godine. Obaveze po uzetim kreditima su 246,9 miliona, a ukupni kapital iznosi 259,1 mil KM, piše BiznisInfo.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

06.05.2024.  |  Turizam, sport, kultura

Pozder: Tranzitni turizam šansa za Posavinu

Prilikom posjete Posavskom kantonu, federalna ministrica okoliša i turizma Nasiha Pozder istakla je u Odžaku, na sastanku s kantonalnim ministrom prometa, veza i zaštite okoliša Perom Radićem, da se tokom maja očekuje usvajanje zakona o proglašenju zaštićenih područja Bara Tišina i Bara Starača. Ova područja, kako je istaknuto u saopštenju Federalnog ministarstva okoliša i turizma, predstavljaju veliko prirodno bogatstvo i

28.04.2024.  |  Vijesti

eKapija istraživala tržište rada u BiH - Imamo li za šta slaviti Prvi maj?

28.04.2024.  |  Vijesti

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.