NavMenu

Mostar sredinom juna dobija zip-line

Izvor: Radiosarajevo.ba Ponedjeljak, 04.06.2018. 09:52
Komentari
Podeli
Mostar (Foto: paul prescott/shutterstock.com)Mostar
U Mostaru će sredinom juna ove godine biti otvoren atraktivni zip line, o kojem se u ovom gradu i ostalim mjestima u Hercegovini, mnogo pričalo posljednjih mjeseci.

Đani Rahimić, predsjednik Udruženja brdskih biciklista MTBA iz Mostara, u saradnji sa Klubom ekstremnih sportova Scorpio iz Zenice, već je uradio posljednja testiranja.

U razgovoru za Radiosarajevo.ba je kazao da je osjećaj nestvaran i da vjeruje da će Mostar konačno dobiti jednu adrenalinsku atrakciju koja će, osim njegovih sugrađana, privući i veliki broj turista na Forticu, brdo pored grada na Neretvi.

- Planirano je da sredinom juna otvorimo novu turističku atrakciju, koja će sigurno doprinijeti turističkoj ponudi Mostara. Što se nas tiče sve je spremno, uspjeli smo nabaviti sve potrebne dozvole, prva testiranja su se pokazala savršena i očekujemo da startamo - rekao je Rahimić.


On je dodao da će ljubitelji adrenalina imati priliku da se spuste niz 560 metara dug zip-line.

- Turisti stari dio Mostara obiđu za sat. Sada smo željeli da im ponudimo još nešto, kako ne bi odmah nastavili svoja putovanja. Fortica je veoma blizu Mostara i vrlo je jednostavno doći. Sigurni smo da će imati svoje posjetitelje - naveo je Rahimić, dodajući da bi cijena voženje trebalo da iznosi 20 KM.

Projekt je podržalo Federalno ministarstvo turizma i okoliša.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Građevina

Lidl počeo gradnju još jednog prodajnog objekta u BiH

Njemački lanac trgovina Lidl počeo je s gradnjom još jednog objekta u Bosni i Hercegovini – i to u Mostaru, piše BiznisInfo.ba. Ovo pokazuje da Lidl ubrzava proces izgradnje objekata i ulaska na naše tržište. Već je u izgradnju niz objekata u nekoliko bh. gradova, ali i distributivnog centra u Lepenici kod Sarajeva. Objekat u Mostaru trebao bi biti završen od 15. novembra ove godine. Izvođač radova je firme Herc Gradnja iz Bileće.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.