NavMenu

GP "Unigrad" iz Istočnog Sarajeva: Ugovoreni poslovi za cijelu godinu

Izvor: Nezavisne novine Petak, 09.01.2009. 09:33
Komentari
Podeli

Direktor Građevinskog preduzeća "Unigrad" iz Istočnog Sarajeva Dragan Kulina izjavio je da u ovoj firmi neće biti otpuštanja radnika, jer su već ugovoreni poslovi za ovu godinu koje jedino enormni poremećaji mogu zaustaviti.

Kulina ne vjeruje da će preduzeće, koje je prošle godine povećalo proizvodnju za oko 35 odsto prema ranijim godinama, doći u poziciju da zbog globalne krize mora otpuštati radnike.

"Ipak, od opština i državnih institucija očekujem da u ovoj godini povedu više računa o firmama s velikim brojem zaposlenih, kako bi imali prednost u konkurisanju na određene poslove", rekao je Kulina.

Naveo je da su posljednjih godina na tenderima pobjeđivale firme bez infrastrukture zato što su bile jeftinije, što preferira i Zakon o javnim nabavkama, ali smatra da se taj problem mora rješavati na državnom nivou donošenjem zakonske regulative koja će štititi firme s velikim brojem zaposlenih.

On je istakao da je ovo preduzeće, u kojem već desetak godina radi isti broj radnika, dosta učinilo za njihovu socijalnu zaštitu i rješavanje stambenih pitanja, što će nastaviti i u narednom periodu.

Kulina je istakao da su cijene nekretnina u Istočnom Sarajevu, a naročito novoizgrađenih stambenih jedinica i poslovnih prostora, u odnosu na druge gradove u BiH izuzetno niske. Cijena kvadratnog metra stana ili poslovnog prostora u Istočnom Sarajevu, kako je rekao, je 1.600 KM, dok se ta cijena u Sarajevu kreće između 2.500 i 3.000 KM.

"Mi ne možemo ići ispod ove cijene, a očekujem da će zbog aktuelne situacije, i ostala građevinska preduzeća sniziti cijene na naš nivo", istakao je Kulina.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro, Turizam, sport, kultura, Zdravstvo

Nutricionistkinja Novaka Đokovića o tome šta treba jesti prije, a šta poslije treninga

Ishrana na bazi namirnica biljnog porekla sve je popularnija među sportistima. Zagovara je i nutricionistkinja Nevena Veselinović, koja stoji iza koncepta Veganluk i, između ostalih, savjetuje Novaka Đokovića. 
Teniser se 2010. odrekao glutena, mliječnih proizvoda i rafinisanog šećera, a smanjio je i unos crvenog mesa. Danas konzumira isključivo hranu biljnog porekla, pa se tako na njegovom meniju nalazi puno voća, žitarice,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.