NavMenu

Ukupno povećanje penzija u RS do 2020. biće 17%

Izvor: eKapija Četvrtak, 23.11.2017. 08:22
Komentari
Podeli
(Foto: Ivana Vuksa)
Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović precizirala je da će, u nepune četiri godine, uz dosadašnja, te uz dodatno planirano povećanje u drugom kvartalu 2018. godine, biti obezbijeđeno ukupno povećanje penzija od 17%.

Ona je na današnjim konsultacijama sa ministrima i predstavnicima Udruženja penzionera RS, u vezi sa izradom budžeta Republike Srpske za 2018. i Programom ekonomskih reformi Srpske za period od naredne do 2020. godine, razgovarala o jačanju materijalnog položaja i statusa penzionerske populacije u Srpskoj, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Ovom prilikom je istaknuto da je Vlada Srpske u prethodnom periodu preduzela niz aktivnosti na unapređenju materijalnog statusa penzionera, te da je redovnost isplate penzija u kratkom roku obezbijeđena prelaskom na trezorski sistem isplate.

- Radi poboljšanja materijalnog statusa penzionera, Ministarstvo finansija sugerisaće lokalnim zajednicama da pri izradi svojih budžeta za 2018. uzmu u obzir potrebe penzionerske populacije - navodi se u saopštenju.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

12.05.2024.  |  Građevina, Turizam, sport, kultura

Uskoro počinje izgradnja sportske dvorane u Bijeljini, konzorcijum predvođen Fortis Grupom dobio posao težak skoro 900.000 KM

Gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović je sa predstavnikom Grupa Fortis iz Banjaluke koja je zajednički nosilac ponude sa Inžinjering iz Jelaha i Bijeljina put iz Bijeljine, potpisao ugovor o izgradnji prve faze sportske dvorane u okviru kompleksa Gradskog stadiona. Ugovorena vrijednost posla je 875.045 KM, a rok za završetak radova je 180 dana od uvođenja izvođača u posao. U ovoj fazi izgradnje biće vršeni pripremni zemljani i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.