NavMenu

Vlada TK očekuje kredit Razvojne banke FBiH za privredu i infrastrukturu - Za puteve potrebno 20 mil KM

Izvor: eKapija Utorak, 29.08.2017. 08:31
Komentari
Podeli
(Foto: Denphumi/shutterstock.com)
Povoljna kreditna sredstva za razvoj privrede, ali i infrastrukturne projekte na području Tuzlanskog kantona bila su tema jučerašnjeg sastanka delegacije Vlade Tuzlanskog kantona, predvođene premijerom Begom Gutićem, s predsjednikom Uprave Razvojne banke FBiH Salkom Selmanom i v.d. izvršne direktorice za podršku poslovanju Senijom Bubić, saopćeno je iz Vlade TK.

Gutić je rekao da očekuje da Razvojna banka u narednom periodu plasmanom povoljnijih kreditnih sredstava privrednim subjektima s područja Tuzlanskog kantona pojača svoje prisustvo na tom području, a time pruži i dodatni stimulans razvoju privrede TK.

Također, Gutić je ukazao i na potrebu kreditnog zaduženja Direkcije regionalnih cesta Tuzlanskog kantona u iznosu od oko 20 mil KM.

– Kreditno zaduženje, a time i osiguranje značajnijih finansijskih sredstava, jedini je način da kvalitetno i brzo regionalnu putnu infrastrukturu dovedemo na zadovoljavajući nivo. U protivnom, oslanjajući se isključivo na redovne prihode Direkcije, mi svake godine možemo raditi rekonstrukcije i adaptacije kraćih dionica. Tim kreditnim sredstvima planiramo prvi puta trajno riješiti neke putne pravce, te povezati privredne i društvene centre u našem kantonu – rekao je Gutić.


Dodao je da će poboljšanje stanja putne infrastrukture doprinijeti i povećanju stepena sigurnosti u saobraćaju, a na što ukazuju i izvještaji Ministarstva unutrašnjih poslova, saopćeno je Vlade TK.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro, Turizam, sport, kultura, Zdravstvo

Nutricionistkinja Novaka Đokovića o tome šta treba jesti prije, a šta poslije treninga

Ishrana na bazi namirnica biljnog porekla sve je popularnija među sportistima. Zagovara je i nutricionistkinja Nevena Veselinović, koja stoji iza koncepta Veganluk i, između ostalih, savjetuje Novaka Đokovića. 
Teniser se 2010. odrekao glutena, mliječnih proizvoda i rafinisanog šećera, a smanjio je i unos crvenog mesa. Danas konzumira isključivo hranu biljnog porekla, pa se tako na njegovom meniju nalazi puno voća, žitarice,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.