NavMenu

Facebook će naplaćivati vijesti

Izvor: seebiz.eu Subota, 22.07.2017. 15:42
Komentari
Podeli
Instant Articles format za objavu vesti na Facebooku izgleda lijepo, učitava se brzo, kompanija voli da ga promoviše, a i autorima sadržaja se isplati.

Ova društvena mreža, naime, s izdavačima dijeli svu zaradu ostvarenu putem oglasa unutar Instant Articles platforme u odnosu 70:30, u korist izdavača.

Trenutno partneri izdavači, kojih je u cijelom svijetu oko 10.000, kroz ovaj sistem zarade oko milion dolara dnevno, uz rast veći od 25% u proteklih pola godine. Više od trećine svih klikova na Facebooku odnose se upravo na Instant Articles.

Popularnost ovog formata među korisnicima i izdavačima Facebook je prepoznao, pa planira da proširi mogućnosti zarade na njemu. U sklopu svog projekta kojim podupiru novinarstvo odlučili su da dodatno investiraju u ovaj oblik objave vijesti, ali i da uvedu neke novosti. Od sledeće godine će, tako, manji broj partnera uključiti u sistem naplate sadržaja. Korisnicima bi prvih nekoliko pročitanih članaka bilo besplatno, dok bi za čitanje većeg broja njih mogla biti uvedena naplata – iako to zasada nije finalno rješenje.

Više poslovnih modela biće postupno testirano, a izdavači ističu da je održiv sistem naplate sadržaja njihov prvi prioritet, kada je riječ o saradnji s Facebookom.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Energija

Obnovljivi izvori energije budućnost energetskog sektora u Bosni i Hercegovini

Drugog dana Energetskog samita 2024 na dva panela se diskutiralo o dvije važne teme iz oblasti obnovljivih izvora energije. Na panelu pod nazivom "Investiranje u postrojenja na obnovljive izvore energije", naglasak je stavljen na izazove i mogućnosti ulaganja u postrojenja koja koriste obnovljive izvore energije i mogućnosti trgovine električnom energijom u Bosni i Hercegovini. Također se govorilo i o razvojnim projektima obnovljivih

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.