NavMenu

Njemačka tekstilna kompanija Burgschneider želi da preseli pogone iz Turske u RS

Izvor: eKapija Nedjelja, 14.05.2017. 21:31
Komentari
Podeli
(Foto: aerogondo2/shutterstock.com)
Ministar industrije, energetike i rudarstva Petar Đokić razgovarao je u petak (12. maj 2017.) u Banjaluci sa predstavnicima njemačke kompanije Burgschneider koji su iskazali zainteresovanost za preseljenje kapaciteta tekstilne industrije iz Turske u Republiku Srpsku, navodi se u saoštenju tog ministarstva.

Đokić je izrazio zadovoljstvo zbog mogućnosti da ova kompanija zasnuje proizvodnju i privrednu aktivnost u Republici Srpskoj, ističući da ovdje strani investitori imaju povoljan tretman i da su maksimalno zaštićeni.

- Zakonom o stranim ulaganjima izbjegnuta je mogućnost negativnog uticaja izmjene propisa dok traje poslovna aktivnost stranog investitora, čime je u potpunosti zaštićen njihov kapital - istakao je ministar.

Ministar je rekao da Srpska vodi izuzetno stimulativnu poresku politiku, te naglasio da je u oblasti kože i tekstila veoma niska osnovica za oporezivanje.

- Osim toga, raspolažemo sa dobro obučenom radnom snagom, a Vlada RS je spremna da pruži pomoć i u smislu direktne podrške subvencijama za novootvorena radna mjesta - naveo je ministar.

Ministar je naglasio da u Srpskoj ima određen broj raspoloživih industrijskih zona, atraktivnih lokacija i proizvodnih objekata, te predložio više lokacija za zasnivanje industrijske proizvodnje na ovom području i području Brčko Distrikta.


Predstavnici njemačke kompanije Burgschneider istakli su da su pozitivno iznenađeni uslovima poslovanja u RS, te da će svoja iskustva prenijeti i drugim potencijalnim investitorima iz Njemačke.

Osim predstavnika kompanije Burgschneider, sastanku je prisustvovao i direktor kompanije Stratos Siniša Pepić.

Kompanija Burgschneider, sa sjedištem u Frankfurtu, uspješno posluje više od 20 godina, a svoje poslovanje zasniva na proizvodnji tekstilnih, kožnih i metalnih proizvoda, kao i na proizvodnji nakita.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.