NavMenu

Proizvođačima jagodičastog voća u USK neophodna hladnjača

Izvor: eKapija Srijeda, 23.11.2016. 08:32
Komentari
Podeli
(Foto: ravl/shutterstock.com)
Predstavnici Klasa razgovarali su u utorak (22. novembar 2016.) sa predstavnicima Vlade Unsko-sanskog kantona i Udruženja proizvođača jagodičastog voća sa ovog područja, prenio je Faktor.

U središtu razgovora bili su problemi skladištenja otkupljenog jagodičastog voća čija se proizvodnja u posljednje vrijeme u ovom kantonu povećava. Kompanija Klas u 2016. otkupila je u Bosanskoj Krupi i Sanskom Mostu 700 tona ovog voća od 600 proizvođača, a plan za narednu godinu je otkup najmanje 4.000 tona.

Na sastanku je razgovarano o mogućnosti gradnje hladnjače koja bi trebalo da zadovolji planirane potrebe, pa je kao opcija spomenuta Bosanska Krupa i tamošnja Poslovna zona Pilana.

Vlada USK i kantonalno Ministarstvo poljoprivrede najavili su pomoć u tom smislu, a premijer Husein Rošić kazao je da će Klasu i drugim proizvođačima biti pružena podrška.


Predstavnici Uprave ASA grupacije u okviru koje posluje Klas istakli su prednosti Unsko-sanskog kantona, posebno zbog resursa, geografskog položaja i blizine granice, prenosi Faktor.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Građevina

Lidl počeo gradnju još jednog prodajnog objekta u BiH

Njemački lanac trgovina Lidl počeo je s gradnjom još jednog objekta u Bosni i Hercegovini – i to u Mostaru, piše BiznisInfo.ba. Ovo pokazuje da Lidl ubrzava proces izgradnje objekata i ulaska na naše tržište. Već je u izgradnju niz objekata u nekoliko bh. gradova, ali i distributivnog centra u Lepenici kod Sarajeva. Objekat u Mostaru trebao bi biti završen od 15. novembra ove godine. Izvođač radova je firme Herc Gradnja iz Bileće.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.