NavMenu

Raspisan konkurs za direktora Agencije za bankarstvo RS

Izvor: Nezavisne novine Ponedjeljak, 14.11.2016. 15:37
Komentari
Podeli
(Foto: Kzenon/shutterstock.com)
Ministarstvo finansija Republike Srpske raspisalo je danas konkurse za izbor direktora i zamjenika direktora Agencije za bankarstvo RS, te za predsjednika i dva člana Upravnog odbora Agencije za osiguranje RS.

Rok za podnošenje prijava na oba konkursa je 15 dana od dana objavljivanja.

Među posebnim uslovima koje će kandidati za direktora i zamjenika direktora Agencije za bankarstvo RS morati da ispunjavaju su ekonomski ili pravni fakultet, najmanje pet godina radnog iskustva u bankarstvu i finansijama, dokazani rezultati i uspjeh u obavljanju ranijih rukovodnih funkcija.

Od kandidata se traži i posjedovanje rukovodnih i organizacionih sposobnosti, posjedovanje visokih moralnih osobina za vršenje povjerenih dužnosti, kao i stečen visok ugled finansijskog i bankarskog stručnjaka.

Kandidati, takođe, ne smiju imati privatni (finansijski) interes u bankama, mikrokreditnim organizacijama, davaocima lizinga i štedno-kreditnim organizacijama.

Direktora i zamjenika direktora Agencije na osnovu sprovedenog javnog konkursa, na prijedlog Vlade RS, imenuje Narodna skupština RS na period od pet godina.

Direktor Agencije za bankarstvo RS do sada je bila Slavica Injac koja je krajem marta uhapšena sa još devet lica zbog sumnje da su oštetili Bobar banku i bankarski sektor BiH za oko 123 mil KM. Od tada Agencijom upravlja njen zamjenik Dragan Serdar kome je u oktobru istekao mandat.

Kada je u pitanju konkurs za predsjednika i dva člana UO Agencije za osiguranje RS, kandidati za ove funckije treba da ispunjavaju tri posebna uslova i to da imaju univerzitetsko obrazovanje, stručno iskustvo u oblasti osiguranja ili finansija i da poznaju sadržaj i načina rada UO.

Predsjednika i članove UO nakon konkursa, na prijedlog Vlade RS, imenuje Narodna skupština RS, na pet godina, uz mogućnost ponovnog izbora.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

11.05.2024.  |  Finansije

BiH i CG sporazumom regulišu međusobne odnose u oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja

Zaključivanjem sporazuma o socijalnom osiguranju između Crne Gore i Bosne i Hercegovine omogućiće se regulisanje međusobnih odnosa u oblasti penzijskog i invalidskog osiguranja, zdravstvenog osiguranja, osiguranja za slučaj nezaposlenosti i ostalih pitanja iz domena socijalnog osiguranja, a posebno izjednačavanje u pravima državljana po osnovu boravka i rada u državama ugovornicama. Kako je saopšteno, Vlada je na jučerašnjoj

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.