NavMenu

"Saab" odlazi u istoriju - Kinezi kupili kompaniju ali ne brend i logo

Izvor: B92 Srijeda, 22.06.2016. 10:40
Komentari
Podeli
Ako ste se nadali da će "Saab" nekim čudom ustati iz pepela, prešli ste se. "National Electric Vehicle Sweden" (NEVS) nedavno je najavio da ovaj brend i zvanično odlazi u istoriju.

NEVS, švedsko-kineski konzorcijum, preuzeo je većinu sredstava i podružnica "Saab"-a, nakon što je ta kompanija bankrotirala. Međutim, vlasnici prava na "Saab" brend i njegov logo nikad ih se nisu odrekli, pa NEVS nije imao druge, nego da stvori nešto sasvim novo.

Tako je saopštila da će NEVS ubuduće biti brend njihovih proizvoda, uključujući i prvi električni automobil zasnovan na 9-3 platformi, koji bi trebalo da se naše na tržištu već sljedeće godine.

Drugim riječima, "Saab" ime i logo više neće biti u upotrebi. NEVS je u početku imao dozvolu da koristi "Saab" ime, ali je to pravo izgubio nakon što je kompanija proglasila bankrotstvo i otkazala početak proizvodnje "Saab 9-3" 2014. godine.

Sa novim ciljem koji je orijentisan na električna vozila, NEVS namijerava da gradi snažno tržište u Kini i odatle se širi u svijetu. Iz kompanije kažu da su strateški ugovori već potpisani, uključujući i sa "Panda New Energi", o isporuci 150.000 električnih automobila i još 100.000 električnih komercijalnih vozila.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Građevina

Lidl počeo gradnju još jednog prodajnog objekta u BiH

Njemački lanac trgovina Lidl počeo je s gradnjom još jednog objekta u Bosni i Hercegovini – i to u Mostaru, piše BiznisInfo.ba. Ovo pokazuje da Lidl ubrzava proces izgradnje objekata i ulaska na naše tržište. Već je u izgradnju niz objekata u nekoliko bh. gradova, ali i distributivnog centra u Lepenici kod Sarajeva. Objekat u Mostaru trebao bi biti završen od 15. novembra ove godine. Izvođač radova je firme Herc Gradnja iz Bileće.

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.