NavMenu

Kompanija "Enchantress Ambiances" iz Saudijske Arabije najavila ulaganje u turizam BiH - Moguće zapošljavanje 4.000 ljudi

Izvor: eKapija Srijeda, 06.04.2016. 15:45
Komentari
Podeli
(Foto: ekapija)
Direktor Agencije za unapređenje stranih ulaganja u BiH (FIPA) Gordan Milinić primio je predstavnike firme "Enchantress Ambiences" iz Saudijske Arabije koji su zainteresirani za ulaganje u sektor turizma i hotelijerstva Bosne i Hercegovine, posebno u zdravstveni turizam. Projektom je planirano zapošljavanje 4.000 ljudi.

Bosnu i Hercegovinu smatraju svojom novom investicijskom destinacijom, s obzirom da ona nudi prirodne ljepote, povoljnu klimu, banjske centre, sigurnost, a cilj im je također da na ovaj način jačaju veze i suradnju između dvije zemlje.

Prema određenim svjetskim analizama, građani Saudijske Arabije su najveći potrošači u svijetu kao turisti, čak 4,5 miliona turista iz Saudijske Arabije godišnje putuje po svijetu. Samo za medicinske tretmane u inostranstvu godišnje potroše preko 6 mil USD.

Svoj interes za ulaganjem u BiH zdravstveni turizam, kao i potencijale koje BiH nudi u ovoj oblasti, promovirat će u Saudijskoj Arabiji, što će doprinijeti povećanju broja i turista i potencijalnih investitora u BiH. Direktor Milinić je zahvalio predstavnicima firme na posjeti, ističući da svi koji žele investirati u BiH su dobrodošli, i imaće pomoć koju će FIPA investitoru pružiti kroz sve faze investiranja i poslovanja. Predstavio je raspoložive projekte iz oblasti turizma i projekte koji se odnose na proizvodnju pitke vode u BiH koja se smatra najboljom u Europi.


FIPA će povezati investitora i vlasnike projekata, i obezbijediće investitoru sve potrebne informacije o zakonodavstvu u BiH koje pokriva navedenu oblast.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.05.2024.  |  Finansije

Savez sindikata RS: Utvrditi novi sistem plata

Savez sindikata Republike Srpske dostaviće poslije prvomajskih praznika Vladi Srpske prijedlog za utvrđivanje novog sistema plata u Republici čijim bi usvajanjem, kako navode, bio načinjen prvi korak u vrednovanju rada. Predsjednik Saveza sindikata Republike Srpske Ranka Mišić izjavila je da je na tom dokumentu rađeno dvije godine, te da su izvršena određena istraživanja tržišta rada i uslova za rad zaposlenih. - Angažovali smo i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.