NavMenu

Izgradnja poslovno – stambenog kompleksa "Importane centar" na Marindvoru počinje 20. oktobra 2007. godine

Izvor: Dnevni avaz Srijeda, 01.08.2007. 09:24
Komentari
Podeli

Radnici "Unigradnje" koji grade "Importane centar" na Marindvoru na jednom dijelu gradilišta već su izašli iz zemlje i nakon izlijevanja ploče bit će završeni pripremni radovi za početak nadzemne gradnje. S obzirom da je riječ o velikom objektu čija je jama duboka čak 18 metara, nadzemni radovi trebali bi početi tek 20. oktobra 2007. godine.

"Imali smo problema u dijelu gradilišta prema Vilsonovom šetalištu gdje je podzemna voda ušla u pjeskovite slojeve i destabilizirala šipove. Srećom, dobrom organizacijom i dodatnim radovima uspjeli smo riješiti taj problem. Zbog toga će kompletan završetak radova kasniti dvadesetak dana" objašnjava Sulejman Midžić, direktor projekta "Importane centar".

U oktobru 2007. godine će biti raspisan i novi tender za odabir izvođača nadzemnih radova, od prizemlja do krova. "Importane centar" je stambeno – poslovni kompleks, a sastojat će se iz nekoliko dijelova koji će imati od 6 do 12 spratova. Na površini od 60.000 kvadrata bit će smješteni kancelarije, apartmani, stanovi, šoping centar i hotel.

Vrijednost projekta je oko 100 miliona KM, investitor je firma "Teloptic" iz Sarajeva, a izgradnja bi trebala biti završena polovinom 2009. godine.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.05.2024.  |  Industrija, Finansije

Federalna vlada izdvaja više od 27 mil KM za programe razvoja male privrede

Vlada Federacije BiH u utorak na sjednici donijela, na prijedlog Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, četiri odluke kojim se usvajaju programi utroška sredstava tekućih transfera u ukupnom iznosu od 27,2 mil KM. Sredstva se raspodjeljuju po projektima utvrđenim Programom i isplatit će se korisnicima kao nepovratna (grant) sredstva. Prvom odlukom je usvojen Program utroška sredstava Tekućih transfera drugim nivoima

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.