NavMenu

Počeo Novogodišnji sajam obrta u Cazinu

Izvor: eKapija Utorak, 23.12.2014. 10:51
Komentari
Podeli
Novogodišnji sajam obrta, na kojem učestvuje 37 izlagača iz cijele Bosne i Hercegovine, počeo je juče u Cazinu, javlja RTV USK.

Sajam je prilika proizvođačima da promoviraju i plasiraju svoje proizvode, a posjetiocima da kupe kvalitetne poljoprivredne i proizvode iz kućne radinosti.

Nakon obilaska štandova, predsjednik Obrtničke komore Unsko-sanskog kantona Šemsudin Bajrić je kazao da se ima šta vidjeti i da je sajam potvrda da su obrtnici u BiH izuzetno aktivni.

- Uspješna manifestacija koja govori da se i u ova teška vremena obrtnička populacija ne predaje. Zahvaljujući upornosti i poduzetničkom duhu uspijevaju promovirati i plasirati svoje proizvode i usluge - kaže Bajrić.

Sajam je posjetio i načelnik Općine Cazin Nermin Ogrešević, koji naglašava da je ova manifestacija vid posredovanja proizvođača, kupaca i potencijalnih poslovnih partnera.


- Za nas je interesantna svaka prilika da se promovira domaća proizvodnja i mi stoga sajam podržavamo - riječi su načelniika Ogreševića.

Novogodišnji sajam obrta u Cazinu biće otvoren do utorka, 30. decembra, prenijela je RTV USK.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

27.04.2024.  |  Agro, Turizam, sport, kultura, Zdravstvo

Nutricionistkinja Novaka Đokovića o tome šta treba jesti prije, a šta poslije treninga

Ishrana na bazi namirnica biljnog porekla sve je popularnija među sportistima. Zagovara je i nutricionistkinja Nevena Veselinović, koja stoji iza koncepta Veganluk i, između ostalih, savjetuje Novaka Đokovića. 
Teniser se 2010. odrekao glutena, mliječnih proizvoda i rafinisanog šećera, a smanjio je i unos crvenog mesa. Danas konzumira isključivo hranu biljnog porekla, pa se tako na njegovom meniju nalazi puno voća, žitarice,

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.