NavMenu

Izgradnja "Lamela H2- Zgrade za mlade" počinje u drugoj polovini maja 2014. godine

Izvor: eKapija Nedjelja, 04.05.2014. 14:57
Komentari
Podeli

Budući izgled objekta (Foto: Bpkg.gov.ba)Budući izgled objekta
Skupština Bosansko-podrinjskog kantona Goražde je na sjednici održanoj u utorak (29. maja 2014 godine), premijeru Bosansko-podrinjskog kantona Goražde dala saglasnost za potpisivanje ugovora o izvođenju grubih građevinskih radova na izgradnji stambeno-poslovnog objekta "Lamela H2- Zgrada za mlade" u Goraždu. Potpisivanje ugovora planirano je odmah poslije prvomajskih praznika, a početak radova na izgradnji objekta je planiran u drugoj polovini maja, objavljeno je na zvaničnoj stranici pokrajinske vlade.

U cilju obezbjeđenja finansijskih sredstava za izgradnju stambeno-poslovnog objekta "Lamela H2- zgrada za mlade" u Goraždu, Ministarstvo za urbanizam, prostorno uređenje i zaštitu okoline – Kantonalni stambeni fond Bosansko-podrinjskog kantona Goražde uputio je poziv svim bankama koje na području Bosansko-podrinjskog kantona Goražde imaju otvorene filijale za dostavljanje ponuda sa uslovima odobravanja do 38 kreditnih plasmana potencijalnim kupcima stanova u stambeno-poslovnom objektu "Lamela H2-zgrada za mlade".

Na ovaj poziv, ponude je dostavilo pet banaka sa uslovima odobravanja traženih kreditnih plasmana.

Analizirajući dostavljene ponude, sa posebnim akcentom na kamatnu stopu i period otplate, došlo se do zaključka da su dvije banke (Ziraat banka i NLB banka) dostavile približno jednake ponude, te su iste u tom trenutku ocijenjene kao najpovoljnije i njima je upućen usmeni poziv na pregovore, a s ciljem postizanja još boljih uslova za buduće kupce stanova.

Pozivu se odazvala samo Ziraat banka, filijala u Goraždu, te su tom prilikom ponuđeni još bolji uslovi za odobravanje kredita, što je rezultiralo prihvatanjam ponude te banke.

Ponuda podrazumijeva odobravanje do 38 stambenih kredita sa: fiksnom kamatnom stopom od 5,90%, rokom otpolate do 20 godina, odobreni iznos kredita do 200.000 KM, greis periodom do 6 mjeseci, hipoteka na stan koji se kupuje, odobravanje kredita za opremanje stana i veći broj drugih pogodnosti.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.