NavMenu

Novi objekat u krugu fabrike Bimal: Gradmontu posao od tri miliona KM

Izvor: eKapija Utorak, 23.08.2011. 15:30
Komentari
Podeli

Građevinska kompanija Gradmont iz Gradačca prvog septembra počinje izgradnju skladišta gotovih proizvoda jedinog bosanskohercegovačkog proizvođača jestivog ulja Bimal.

Novi objekat površine pet hiljada metara kvadratnih gradit će se u krugu ove fabrike u Brčkom, a ugovor o izvođenju radova kojeg su potpisali predstavnici Gradmonta i Bimala vrijedan je tri miliona konvertibilnih maraka.

Kako je za eKapiju potvrdio Mustafa Hadžiađulović, direktor Gradmonta, radovi koji počinju prvog septembra, prema ugovorenoj dinamici, bit će završeni do 31. januara 2012. godine.

Uglednu firmu iz Gradačca koja se bavi proizvodnjom prefabrikovanih elemenata za sve vrste objekata, na mjesto najpovoljnijeg ponuđača kvalifikovale su odlične reference i kvalitet potvrđen međunarodnim certifikatom. Naime, Gradmont je uspješno završio proces uvođenja oznake EN 206-1, koja se odnosi na proizvodnju betona, čime je ova kompanija stekla uslove da armirano-betonske prefabrikovane elemente može izvoziti u evropske zemlje.

"Za dobijanje milionskog posla u Brčkom presudno su bili i kratki rokovi za završetak objekta te izvrsni ekonomsko-finansijski pokazatelji o solventnosti firme", kaže Hadžiađulović za eKapiju.

Gradmont se inače bavi izgradnjom mostova, proizvodnjom betonske galanterije, izgradnjastambenih objekata, industrijskih objekata, škola, bolnica, motela, hotela, upravnih zgrada, pumpnih stanica, tržnih centara, garaža, farmi, vjerskih objekata, autobuskih stanica i niza drugih objekata.

Osim poslova za druge investitore, firma Gradmont aktivno radi i na proširivanju vlastitih proizvodnih kapaciteta i jačanju konkurentnosti na stranom tržištu. Tokom prošle godine na lokaciji Donja Ledenica u blizini Gradačca izgradili su novi pogon za proizvodnju armirano-betonskih montažnih konstrukcija ukupne površine 3.500 metara kvadratnih, a ove godine nastavljaju sa izgradnjom dodatnih šest hiljada metara kvadratnih fabrike.

Procjene su da će ova investicija povećati njihov izvoz na strana tržišta za trideset posto, a u novom pogonu naredne godine bi se trebalo otvoriti 20 novih radnih mjesta. Vrijedno je spomenuti i da će proizvodna hala biti opremljena tehnologijom sa adhezionim prednaprezanjem konstruktivnih elemenata koji će biti ugrađivani u nadvožnjake i mostove Koridora 5C kroz Bosnu i Hercegovinu.

N.Voloder

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.