NavMenu

Konačno: Drvar dobiva sportski aerodrom

Izvor: eKapija Četvrtak, 24.03.2011. 13:29
Komentari
Podeli

U Drvaru bi uskoro ako se sve bude odvijalo predviđenom dinamikom trebala da počne realizacija prekograničnog projekta koji se odnosi na izgradnju malog sportskog aerodroma. Budući aerodrom koristit će se za zaštitu, spašavanje, sport i rekreaciju.

Projekt je odobren od strane EU, te bi uskoro trebao biti i potpisan ugovora, kako bi se moglo krenuti sa realizacijom, potvrdila je za ekapija.ba Ivana Šimić iz Ministarstva gospodarstva HBK-a.

Izgradnja aerodroma odobrena je u okviru projekta "Jačanje i umrežavanje malih zračnih luka u jadranskom području". Njegovom realizacijom omogućit će se bolja vazdušna povezanost među regijama te sa ostalim regijama koji rade na modernizaciji vazdušne infrastrukture.

Kako u regiji postoji nekoliko manjih zračnih luka koje nemaju redovne linije realizacija ovoga projekta je pravi pogodak. Vrijednost projekta procijenjuje se na oko 196.100 eura, od čega bi Ministarstvo privrede ovoga Kantona trebalo da izdvoji 15 posto sredstava.

"Projektom ima za cilj obaviti pripremne radove za izgradnju male zračne luke u Drvaru, koja bi povremeno bila u funkciji", kaže Šimić, pojašnjavajući kako je projekt od velikog značaja, naročito što bi Ministarstvo gospodarstva HBŽ-a, kao i cjelokupna Vlada trebala dobiti referencu koja bi bila vrlo značajna prilikom budućih apliciranja na druge pozive.

Ona kaže kako je u svemu najvažnija izrada projektne dokumentacije, dovod struje i vode, izgradnja puta, izrada projektne dokumentacije za izgradnju hangara... Ostale aktivnosti odnose se na saradnju sa ostalim partnerima, kako bi projekt imao prekograničnu dimenziju.

E. Ko.

Pogledajte i druge dokumente u rubrici "Projekti"

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.