NavMenu

West Gate, najveći šoping centar u Hrvatskoj otvara se 12. novembra - Vrijednost investicije 270 mil. EUR

Izvor: Lider poslovni tjednik Petak, 23.10.2009. 10:45
Komentari
Podeli

Oko četiri hiljade zaposlenih u preko 260 trgovina koje se prostiru na 100 kvadratnih metara kupcima će otvoriti vrata 12. novembra, kada se otvara West Gate, najveći trgovački centar u Hrvatskoj. Kako je rekao Ernst Kirchmayr, predstavnik austrijskog investitora, koji je u prvu fazu projekta uložio 270 miliona eura, u centru će svoje trgovine imati renomirani brendovi poput Zare, New Yorkera, C&A-a, Sportine i drugih.

Čitav projekt dovršen je za samo 15 mjeseci, a glavni izvođač bila je zagrebačka Stipić grupa, tvrtka koja je svoju nišu našla upravo u trgovačkim centrima.

"Ponosni smo što je naših 50 inženjera i 200 djelatnika uspjelo dovršiti na vrijeme jedan tako velik posao. No, osim Stipić grupe kao koordinatora na West Gate-u je radio i velik broj uglavnom hrvatskih kooperanata tako da je posljednjih deset mjeseci prosječan broj ljudi na gradilištu premašio brojku hiljadu. Danas smo obaviješteni da smo dobili uporabnu dozvolu, što je za nas iznimno važno", kazao je član Uprave Stipić grupe Sven Muller.

Trgovački centar, koji će prema riječima investitora biti jedan od deset najvećih u Europi, već sada ima 90-postotnu popunjenost, dok je preostali prodajni prostor rezerviran za velike brendove poput H&M-a, koji planiraju svoje trgovine otvoriti kada Hrvatska uđe u Europsku uniju. Budući da parcela na kojoj se centar nalazi premašuje milion kvadratnih metara, plan je u slijedećih pet godina proširivati centar u skladu sa potrebama i interesom kupaca. Osim prodajnog prostora West Gate ima zabavni HABI Park verličine 4.000 metara kvadratnih, klizalište otovoreno čitavu godinu, te preko tridesetak ugostiteljskih objekata.

Svečano otvorenje počinje 12. novembra, a trajat će tri dana.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.