NavMenu

Mostarski Inel-med donirao aparat Dijaliznom centru Univerzitetske bolnice Foča

Izvor: eKapija Utorak, 20.04.2021. 09:16
Komentari
Podeli

Ilustracija (Foto: Aleksandr Ivasenko/shutterstock.com)Ilustracija
Firma Inel-med iz Mostara donirala je aparat Diapact® CRRT Dijaliznom centru Univerzitetske bolnice Foča, saopšteno je iz te ustanove.

Tom prilikom sertifikovani edukatori iz firme Inel-med i Kantonalne bolnice Zenica obavili su edukaciju medicinskog osoblja.

Doc. dr Marijana Kovačević, nefrolog, kaže da aparat nudi cijeli spektar mogućnosti terapije. Nabavkom navedenog aparata omogućeno je liječenje teških pacijenata hospitalizovanih u Jedinicama hirurške i nehirurške intetnzivne njege, teških neuroloških, hematoloških , infektoloških i drugih bolesnika koji zahtijevaju terapiju izmjenom plazme, kao i volumno opterećenih hemodinamski nestabilnih kardioloških bolesnika.

- Imajući u vidu da se u UB Foča obavljaju složeni hirurški zahvati iz oblasti vaskularne, opšte, ortopedske i drugih hirurških grana, da se planiraju kardiološke interventne procedure, kao i da je bubrežna insuficijencija problem i bolesnika sa COVID-19, posebno onih najtežih koji zahtijevaju asistiranu ventilaciju, značaj uvođenja ovih procedura je od izuzetne važnosti za UB Foča i pacijente iz ističnog dijela RS koji se liječe u našoj ustanovi - rekla je dr Kovačević.


Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.