NavMenu

Otvorene nominacije za nagradu DOBRO za filantropiju

Izvor: eKapija Ponedjeljak, 28.01.2019. 11:07
Komentari
Podeli
(Foto: SewCream/shutterstock.com)
Stanovnici Bosne i Hercegovine i ove godine imaju priliku javno zahvaliti pojedincima i kompanijama koji pomažu i brinu o dugoročnom napretku društva nominirajući ih za nagradu DOBRO.

DOBRO za filantropiju ima za cilj istaknuti i prepoznati osobe i kompanije koje su svojim radom i financijskom podrškom značajno doprinijele razvoju zajednica. Osim toga, cilj je i osnažiti druge da svojim filantropskim radom potaknu razvoj utječući tako na poboljšanje kvaliteta života u našoj zemlji.

Nagrada se dodjeljuje u tri glavne kategorije: Nagrada za korporativnu filantropiju i Nagrada za korporativno volontiranje (za male, srednje i velike kompanije) te Nagrada za individualnu filantropiju (u kategoriji od 17 do 35 godina starosti i iznad 35), saopštili su organizatori.

Nominirati mogu svi građani i građanke, nevladine organizacije, javne institucije, marketinške agencije, domaće i strane javne i privatne kompanije putem linka: http://bit.ly/2ASxbin. Samonominacija nije dopuštena. Proces nominacije traje manje od pet minuta, a može se nominovati jedna ili više kompanija i/ili osoba.

Ovogodišnja nagrada, kao i prethodne, želi predstaviti javnosti jedan krug dobrote i to sa fokusom na solidarnost izraženu kroz filantropska davanja. Vjerujemo da na taj način solidarni građani i građanke i odgovorni privredni subjekti dobijaju priznanje za svoj doprinos i postavljaju standarde kojima bi svi trebali da teže.

DOBRO za filantropiju se organizira u sklopu EU projekta SIGN Up for Impact koji provodi regionalna mreža SIGN, a financiraju Evropska unija i Balkanski fond za demokraciju. Projekt se realizira u pet zemalja regije Zapadnog Balkana od strane Trag fondacije (Srbija), Fonda za aktivno građanstvo (Crna Gora), Fondacije Mozaik (Bosna i Hercegovina), Foruma građanskih inicijativa (Kosovo), Udruženja HORUS (Makedonija) i Fondacije Catalyst Balkans (Srbija).


- Fondacija Mozaik kroz svoj rad svakodnevno ulaže napore u promociju davanja za društveno Dobro u Bosni i Hercegovini. Kroz svoj rad, upoznali smo mnoge pozitivne primjere filantropije u Bosni i Hercegovini, stoga i u 2019. godini želimo staviti poseban naglasak na solidarnost kompanija i osoba izraženu kroz filantropska davanja - kazali su iz ove fondacije.

Nominacije su otvorene do 20. februara 2019, a ceremonija proglašenja pobjednika biće održana u trećem mjesecu.

Komentari
Vaš komentar

Top priče

25.04.2024.  |  Agro, Zdravstvo

Želite smanjiti salo na stomaku - Evo koje voće da jedete

Voće nije samo ukusno, već ima važnu ulogu u održavanju cjelokupnog zdravlja i podržavanju ciljeva mršanja. Zahvaljujući visokom sadržaju vlakana, malo kalorija i jedinstvenim spojevima koji potiču sagorijevanje masti i osjećaj sitosti, određene vrste voća poznate su po tome da mogu smanjiti salo na trbuhu. Nutricionistica Lisa Richards otkrila je koje su to tri vrste voća koje bismo trebali redovno uključiti u prehranu. Jagode

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.