NavMenu

Firma "Emiran" u Sarajevu gradi prvi studentski hotel u BiH - U luksuznom objektu rezervisano više od pola kapaciteta (FOTO)

Izvor: eKapija Petak, 18.07.2014. 15:45
Komentari
Podeli
Luksuz na studentski način. Sarajevska opština Novi Grad u septembru dobija prvi hotel za studente u BiH. "Emiran Luxury University Hotel" moći će se koristiti već od naredne akademske godine, 1. oktobra, dok je njegovo otvaranje planirano za 9. septembar. Hotel sa tri zvjezdice namijenjen je svim studentima koji dođu u Sarajevo.

Po riječima Nane Torlak za portal "eKapija.com", projekt menadžera u investitoskoj firmi "Emiran", zainteresovanost je već sada velika.

- Popunjeno je više od polovine kapaciteta, a hotel može primiti 220 studenata u 92 dvokrevetne i 36 jednokrevetnih soba. Objektat gradimo svega osam mjesci, a radovi će biti zavšreni prije predviđenog roka, pa smo otvaranje planirali već u septembru. U toku je ugradnja opreme.

Cijena smještaja u ovom luksuznom ambijentu formirana je sa popustom od 20% za prve goste hotela. Tako smještaj u jednokrevetnoj sobi od 15 kvadrata košta 550 KM, a u dvokrevetnoj sobi, koja je za veća za 5 kvadrata, 400 KM po osobi.

- Ta visina cijene je za sve studente koji iznajme sobu u narednoj akademskoj godini, a popust će važiti tokom njihovog cjelokupnog boravka u hotelu. Kako će biti narednih godina, još ne znamo.

U cijenu su uračunati i pojedini prateći sadržaji, kao što je: održavanje i čišćenje soba, usluge vešeraja, režije, besplatan internet, fitnes i spa centar gdje će studentima na rasplaganju biti sauna i tursko kupatilo, zatim čitaonica i biblioteka, te soba za molitvu.

Studentski hotel u naselju Nedžarići u opštini Novi Grad imaće i sadržaje koji će se dodatno plaćati, a to su: restoran sa ekspes linijom, frizersko-kozmetički salon, prodavnica, kopirnica i kafe slastičarna. Naša sagovornica kaže da je "Emiran Luxury University Hotel" zamišljen kao mjesto na kome je sve dostupno, pa studenti neće morati izlaziti van hotela kako bi zadovoljili svakodnevne potrebe.

Ona dodaje da je riječ o objektu koji predstavlja urban koncept življenja za buduće akademce, u koji je ugrađena najsavremenija oprema, kao i mjestu sigurnog življenja.

- Jako je bitna sigurnost koju pružamo. Cijeli objekat je pod video nazdorom, a uposlenici će posebno voditi račina o stanarima hotela.

Oko 90% objekta je bosanskohercegovački proizvod, kaže naša sagovornica, a višemilionska investicija je objedinila građevinu, zapošljavanje i obrazovanje. U budućem luksuznom objektu za studnete, posao će dobiti najmanje 30 ljudi.

Studentski hotel gradi se u blizini državnog Studentskog centra Sarajevo, pa se investitor prvog hotela za studente u BiH nada da neće samo gosti hotela koristiti njegove sadržaje.

- Dobro je to što je naš hotel blizu državnog studenskog doma, su tamo nisu najbolji uslovi za život, pa studenti mogu koristiti naše sadržaje, ako to požele. Mi imamo jaku dobru saradnju sa tim domom, a hotel koji gradi naša firma je koncipiran tako da služi svim studentima u Sarajevu.


Više od 50% kreveta je zauzeto, ali su prijave otvorene sve dok se svi kapacitetu ne popune. Zainteresovani akademci to mogu uraditi preko zvanične veb stranice firme "Emiran".

- Čini mi se da su svi nekako očekivali da će ovo da bude dom za studente iz Turske. Međutim, do sada su se uglavnom prijavili akademci iz BiH i dijaspore, te iz Hrvatske, Danske. Naravno, očekujemo veću zainteresovanost i iz Srbije.

V. Dž.

Fotogalerija
Hotel za studente u Sarajevu
Komentari
Vaš komentar

Top priče

02.05.2024.  |  Industrija, Finansije

Federalna vlada izdvaja više od 27 mil KM za programe razvoja male privrede

Vlada Federacije BiH u utorak na sjednici donijela, na prijedlog Federalnog ministarstva razvoja, poduzetništva i obrta, četiri odluke kojim se usvajaju programi utroška sredstava tekućih transfera u ukupnom iznosu od 27,2 mil KM. Sredstva se raspodjeljuju po projektima utvrđenim Programom i isplatit će se korisnicima kao nepovratna (grant) sredstva. Prvom odlukom je usvojen Program utroška sredstava Tekućih transfera drugim nivoima

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.