NavMenu

Kraj bitke za "budweiser" od 1907.

Izvor: Tanjug Subota, 28.06.2014. 16:16
Komentari
Podeli

Češka pivarska kompanija "Buđejovicki Budvar" opet je dobila sudski spor za marku "budweiser", ovoga puta u Portugaliji.

Apelacioni sud u Lisabonu odbio je žalbu "Anhojzer Bush InBeva" (ABI) i tako okončao dugoročne napore za registraciju zaštitnog znaka "budweiser"u toj zemlji, potvrdio je za sajt novinky.cz, portparol "Budvara", Petr Samec.

- Odbranili smo poziciju naše marke "budweiser" i istovremeno smo spriječili kompaniju ABI da uđe na portugalsko tržište, jer neće biti u mogućnosti da registruje svoje nove marke - rekao je Samec.

Sudski sporovi između ovih kompanija, povodom brenda "budweiser" traju još od 1907. godine. Ukupno je u njima bio uspješniji "Budvar", koji je pobijedio u oko 70% slučajeva.

Od 2000. do 2013. godine definitivno su završena 184 sudska spora i pravna postupka, od kojih je "Budvar" pobijedio u 125 slučajeva a 10 sporova je završeno pomirenjem ili neriješeno.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

01.05.2024.  |  Finansije

Poreska uprava RS zbog zastare otpisala 152 mil KM duga

Poreska uprava Republike Srpske otpisala je u prošloj godini poreskim dužnicima 181,3 mili KM potraživanja, a najviše, čak 151,9 mil KM, otpisano je zbog zastare. U revizorskom izvještaju Poreske uprave RS navedeno je da je lani otpisano ukupno 181,3 mil KM potraživanja. Pored nenaplativih, značajan je dio i otpisanih stečajnih potraživanja. Po ovom osnovu otpisano je 25,5 mil KM. Poreska uprava je po službenoj dužnosti otpisala i

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.