NavMenu

Japanska Vlada ulaže 360.000 KM u vodovod u Travniku i Bosanskom Petrovcu

Izvor: eKapija Srijeda, 19.03.2014. 10:14
Komentari
Podeli
U Ambasadi Japana u Sarajevu juče su potpisani ugovori o dodjeli oko 360.000 KM japanske Vlade za projekte vodosnabdijevanja u Travniku i Bosanskom Petrovcu.

Japanski ambasador u BiH, Hideo Jamazaki, ugovore je potpisao sa načelnikom Travnika Admirom Hadžiemrićem i načelnikom Bosanskog Petrovca Zlatkom Hujićem.

Vlada Japana obezbijedila je grant u iznosu od 91.748 evra za projekat unapređenja sistema vododosnabdijevanja u Mjesnoj zajednici Karaula – Travnik, a sredstva će biti iskorištena za izgradnju potpuno novog vodovodnog sistema dužine 4.850 metara.

Mjesna zajednica Karaula, koja broji oko 5.000 stanovnika i spada u red mjesnih zajednica sa najbrojnijom povratničkom populacijom u BiH, trenutno nema vodovodni sistem, zbog čega lokalno stanovništvo često ostaje bez vode tokom ljetnog perioda.

Opština Bosanski Petrovac dobiće 92.319 evra za obnovu postojeće vodovodne mreže, a u okviru projekta biće zamijenjene vodovodne cijevi na trasi dužine 3.160 metara da bi bilo osigurano stabilno vodosnabdijevanje za oko 7.000 ljudi na područje ove lokalne zajednice.

Vlada Japana pridaje veliku važnost projektima vodosnabdijevanja, a od 1996. godine do danas donirala je oko 1,3 mil EUR za projekte vodosnabdijevanja širom BiH.



Komentari
Vaš komentar

Top priče

26.04.2024.  |  Građevina, Saobraćaj

Tunel bi za duplo skratio putovanje od Pala do Istočnog Novog Sarajeva - Predstavljena predstudija izvodljivosti trase od 14 km

U prostorijama Gradske uprave Istočno Sarajevo u četvrtak je predstavljena predstudija izvodljivosti za tunel od Istočnog Novog Sarajeva do Pala, koji bi trebalo da u budućnosti saobraćajno poveže opštine u okviru grada Istočno Sarajevo, znatno skrati vrijeme vožnje i, što je najvažnije, u narednih nekoliko godina predstavlja trasu buduće brze ceste i vezu ovog dijela Republike Srpske sa Srbijom. Iz Gradske uprave je saopšteno da

Potpuna informacija je dostupna samo komercijalnim korisnicima-pretplatnicima i neophodno je da se ulogujete.

Zaboravili ste šifru? Kliknite OVDJE

Za besplatno probno korišćenje, kliknite OVDJE

Pratite na našem portalu vijesti, tendere, grantove, pravnu regulativu i izvještaje.
Registracija na eKapiji vam omogućava pristup potpunim informacijama i dnevnom biltenu
Naš dnevni ekonomski bilten će stizati na vašu mejl adresu krajem svakog radnog dana. Bilteni su personalizovani prema interesovanjima svakog korisnika zasebno, uz konsultacije sa našim ekspertima.